breaking news

BREAKING: Miguel Baeza vs. Khaos Williams toegevoegd aan UFC evenement op 13 november

October 15th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Miguel Baeza vs. Khaos Williams toegevoegd aan UFC evenement op 13 november
UFC
0

Een potentiële Fight of the Night contender is toegevoegd aan de UFC card op 13 november in Las Vegas, Nevada. Miguel Baeza gaat het in de Welterweight divisie opnemen tegen Khaos Williams. Dit weten meerdere bronnen aan MMA DNA te melden. Beide vechters staan bekend om hun explosieve en attractieve vechtstijl.

Miguel Baeza (MMA 10-1/UFC 3-1) begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 nadat hij zijn amateur carrière ongeslagen had afgesloten. Baeza won zijn Pro debuut via TKO in de eerste ronde van John McDonald en tekende vervolgens een contract bij Titan FC. Ook daar wist Baeza zijn gevecht te winnen via TKO in de eerste ronde. Echter bleef het bij dit ene gevecht voor de organisatie. Baeza tekende vervolgens een contract bij de Fight Time organisatie waar hij alle drie zijn partijen wist te winnen. Nadat hij ook in December 2018 bij de XFN organisatie zijn gevecht won kreeg hij de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Baeza zou vechten tegen Ramiz Brahimaj echter zou Brahimaj zich moeten afmelden in verband met een blessure. Baeza nam het op tegen Victor Reyna en overtuigde Dana White door via een dominante Unanimous Decision te winnen. Hierdoor kreeg Baeza een UFC contract. Baeza debuteerde vervolgens tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 tegen Hector Aldana. Baeza had weinig moeite met de Mexicaan en won in de tweede ronde via TKO. Baeza zou het vervolgens opnemen tegen Matt Brown tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd opnieuw ingepland in Mei 2020. Na een moeilijk begin wist Baeza de partij in de tweede ronde binnen 18 seconden te beslissen via KO. Baeza kreeg de Performance of the Night bonus voor deze prestatie. Baeza zou het vervolgens in September 2020 gaan opnemen tegen Mickey Gall. Echter moest Gall zich terugtrekken met een blessure en werd promotionele nieuwkomer Jeremiah Wells de tegenstander. Maar ook deze partij zou niet doorgaan. Baeza vocht uiteindelijk wel in November 2020 tegen de Japanner Takashi Sato. Via een Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde won Baeza. Hij kreeg ook de Performance of the Night bonus voor de overwinning. Baeza keerde vervolgens terug in Juni 2021 tegen Santiago Ponzinibbio. In een zeer attractieve partij, door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus, verloor Baeza voor het eerst in zijn carrière via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Khaos Williams (MMA 12-2/UFC 3-1) maakte na een amateur carrière van anderhalf jaar waar liefst vijftien keer werd gevochten in 2017 de overstap naar de professionals. Williams vocht zijn gevechten vooral in zijn thuisstaat Michigan. Williams kwam onder andere uit voor de KOP en de King of the Cage organisaties. Tijdens zijn vijfde pro gevecht wist hij Roufusport talent J.P.Saint Louis via KO in de eerste ronde te stoppen. Vervolgens werd bij de Total Warrior Combat organisatie gewonnen van PJ Cajigas waardoor hij voor de titel mocht vechten tegen Tony Hervey. Williams won de titel via Unanimous Decision. Williams verliet vervolgens de organisatie en vocht nog drie gevechten bij andere promoties. Alle drie die gevechten wist hij om te zetten in winstpartijen. Vervolgens maakte hij op short notice zijn UFC debuut in Februari 2020 tegen Alex Morono. Het zou een debuut worden voor Williams om nooit meer te vergeten. Zo versloeg hij Morono vroeg in de eerste ronde via KO. Het leverde Williams de Performance of the Night bonus op. Williams pakte vervolgens een maand later wederom een short notice partij aan, ditmaal tegen Laureano Staropoli. Echter werd de partij gecanceld in verband met COVID-19. Williams keerde in November 2020 terug in de Octagon tegen Abdul Razak Alhassan. Via een keiharde KO wist hij wederom de Performance of the Night bonus te pakken. Een maand later zou hij het opnemen tegen Michel Pereira. Williams verloor in een close gevecht via Unanimous Decision. Williams wist vervolgens in Juni 2021 wel de overwinning te pakken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Matthew Semelsberger.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »