breaking news

BREAKING: Marcin Tybura vs. Alexander Romanov toegevoegd aan UFC 251 in Abu Dhabi

June 17th, 2020 | by Redactie
BREAKING: Marcin Tybura vs. Alexander Romanov toegevoegd aan UFC 251 in Abu Dhabi
UFC
0

Bronnen weten ons te melden dat de UFC een Heavyweight gevecht heeft toegevoegd aan de UFC 251 card op Yas Island, Abu Dhabi, UAE. De Pool Marcin Tybura keert terug in de Octagon tegen de ongeslagen nieuwkomer Alexander Romanov. Beide vechters treffen elkaar in de Heavyweight divisie op 11 juli aanstaande.

Marcin Tybura (MMA 18-6/UFC 5-5) is een Poolse vechter die Kampioen was bij de M-1 Global organisatie. Een van de sterkste (zo niet de sterkste) Russische MMA organisaties. Tybura maakte in 2016 in Zagreb zijn debuut voor de UFC tegen Timothy Johnson. In een erbarmelijk slecht gevecht wist Johnson uiteindelijk als minder slechtere (en dus winnaar) uit de bus te komen. Tybura revancheerde zich vervolgens op fenomenale wijze door Viktor Pesta te verslaan via een perfecte headkick. Tybura zou het vervolgens opnemen tegen Derrick Lewis in de Filipijnen, maar die card werd zoals bekend gecanceld. Vervolgens zou Tybura vechten tegen Luis Henrique de Oliveira. Maar het gevecht werd liefst tweemaal uitgesteld. Ondanks dat vochten beiden mannen tijdens UFC 209 alsnog tegen elkaar. Tybura bleek uiteindelijk te beschikken over een betere conditie dan de Braziliaan en finishte hem in de derde ronde via TKO. Vervolgens mocht Tybura tijdens het UFC evenement in Singapore tijdens het Co-Main event vechten tegen voormalig UFC Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski. In een zeer matig tot langdradig gevecht was het uiteindelijk Tybura die met zijn groundgame uiteindelijk de winst via Unanimous Decision wist te pakken. Tybura zou het vervolgens in November 2017 opnemen tegen Mark Hunt. Echter werd Hunt om gezondheidsredenen van het gevecht gehaald en werd Fabricio Werdum als vervanger opgeroepen. Werdum was een klasse beter dan Tybura en won via Unanimous Decision. Tybura werd vervolgens gematcht tegen Derrick Lewis tijdens UFC Austin in Februari 2018. Tybura wist met zijn groundgame in de eerste twee rondes Lewis nog redelijk de baas, maar verloor uiteindelijk alsnog via KO in de derde ronde. Tybura wist zich vervolgens in Juli 2018 te revancheren. In Hamburg werd Stefan Struve via Unanimous Decision verslagen. Echter kwam Tybura tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 minder goed voor de dag. De Dagestani Shamil Abdurakhimov was te sterk en versloeg de Pool via TKO in de tweede ronde. Tybura kon vervolgens in September 2019 tijdens UFC Vancouver zijn verlies van een paar maanden eerder niet rechttrekken. De Pool ging binnen een minuut KO tegen Augusto Sakai. Na twee verliespartijen wist Tybura in Februari 2020 eindelijk weer eens te winnen. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Sergey Spivak.

Embed from Getty Images

Alexander Romanov (MMA 11-0/UFC 0-0) is een Moldavische MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2016. Romanov kwam vooral uit voor het Moldavische Eagles FC waar hij in 2018 de Interim Heavyweight titel wist te pakken door Alexander Stolyarov via KO binnen 25 seconden te stoppen. Romanov zou nooit voor de “undisputed” titel vechten, maar wist hierna nog vier overwinningen te pakken tegen onder meer Bellator MMA veteraan Virgil Zwicker en Sergio Freitas. De Moldaviër kwam met een ongeslagen record en een 100% finishratio de UFC binnen. Hij zou zijn debuut maken in April 2020 tegen Raphael Pessoa. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »