breaking news

BREAKING: Ľudovít Klein vs. Nate Landwehr toegevoegd aan UFC evenement op 16 oktober

July 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Ľudovít Klein vs. Nate Landwehr toegevoegd aan UFC evenement op 16 oktober
UFC
0

De Slowaak Ľudovít Klein heeft zijn derde gevecht in de UFC geboekt. Op 16 oktober staat hij tegenover de Amerikaan Nate Landwehr. Dit weten meerdere bronnen aan MMA DNA te vertellen. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie in de Featherweight divisie

Ľudovít Klein (MMA 17-3/UFC 1-1) is een Tsjechische vechter die zijn MMA carrière startte in 2014. Na een 6-1 record te hebben opgebouwd tekende hij bij de ACB organisatie. Na twee overwinningen vertrok Klein naar Cage Warriors. Daar zou hij verliezen van Aiden Lee. Klein zou echter vervolgens een ongekende reeks neer zetten bij de XFN en OKTAGON MMA organisaties. Met een winstreak van zeven gevechten tekende hij in 2020 bij de UFC. Daar zou hij tijdens zijn debuut op short notice vechten tegen Shane Young. Klein imponeerde met een Headkick KO in de eerste ronde. Helaas voor Klein verloor hij vervolgens in Mei 2021 van Mike Trizano via een zeer close Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Nate Landwehr (MMA 14-4/UFC 1-2) maakte in 2012 zijn professionele MMA debuut. De Amerikaan begon zijn carrière bij de XFN organisatie. Daar won hij drie van in totaal vier gevechten. Na vervolgens de 3FC titel gewonnen te hebben van Adam Townsend en voormalig UFC vechter Diego Saraiva verslagen te hebben hoopte Landwehr op een kans bij de UFC. Het telefoontje bleef echter uit waarna Landwehr met een 8-2 record in 2017 bij de M-1 Global organisatie tekende. Landwehr imponeerde in zijn eerste twee gevechten met overwinningen tegen respectievelijk Mikhail Korobkov en Viktor Kolesnik. Hierdoor mocht Landwehr in zijn derde partij voor de organisatie voor de titel vechten tegen Khamzat Dalgiev. Landwehr versloeg Dalgiev in de tweede ronde via TKO en was de nieuwe kampioen. Landwehr verdedigde zijn titel vervolgens tegen zowel Andrey Lezhnev en wederom Viktor Kolesnik. Doordat de UFC een samenwerkingsverband heeft met M-1 Global mogen de M-1 kampioenen na minimaal een titelverdediging de overstap maken naar de UFC (mits de UFC dit wel en de vechter zelf ook). Landwehr maakte die overstap en debuteerde in Januari 2020 in de Octagon tegen Herbert Burns. Landwehr ging zwaar KO in de eerste ronde. Echter wist hij in Mei 2020 zijn eerste UFC overwinning wel te pakken. In een zwaar bevochten partij versloeg hij Darren Elkins via Unanimous Decision. Vier maanden later zou Landwehr ingepland worden tegen Shane Young. Echter testte de Amerikaan positief voor COVID-19 waardoor hij de partij moest afzeggen. Uiteindelijk zou ook een partij tegen Movsar Evloev in December 2020 op het laatste moment niet doorgaan nadat Evloev positief testte voor COVID-19. Landwehr zou wel zijn opwachting maken in Februari 2021 tegen Julian Erosa. Landwehr ging KO vroeg in de eerste ronde. De Amerikaan zou vervolgens vechten vier maanden later tegen Makwan Amirkhani, maar moest zich terugtrekken uit die partij.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »