breaking news

BREAKING: LFA kampioen Bruno Souza treft Melsik Baghdasaryan op 6 november in New York

October 30th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: LFA kampioen Bruno Souza treft Melsik Baghdasaryan op 6 november in New York
UFC
0

De UFC 268 card van volgende week in New York is weer compleet. Melsik Baghdasaryan zat zonder tegenstander nadat TJ Laramie in verband met een blessure zich moest terugtrekken. De UFC heeft LFA Featherweight kampioen Bruno Souza gecontracteerd. Hij gaat het opnemen tegen Baghdasaryan in de Madison Square Garden Arena te New York. Meerdere bronnen weten een mondelinge overeenkomst aan MMA DNA te melden. Het gevecht maakt deel uit van de Early Preliminary Card.

Melsik Baghdasaryan (MMA 6-1/UFC 1-0) is een Armeense MMA vechter die traint bij Glendale Fight Club in Glendale, Californië. Baghdasaryan verloor zijn MMA debuut in 2014, maar stapte vervolgens over naar het kickboksen. Uiteindelijk zou hij in 2019 weer terugkeren in het MMA. Baghdasaryan won vier partijen in 2019 en had daar in totaal iets meer dan een minuut voor nodig. Alle partijen werden gewonnen via KO. De UFC was zo onder de indruk dat Baghdasaryan een uitnodiging kreeg voor het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Baghdasaryan nam het op tegen Dennis Buzukja. In een zeer gelijkwaardige partij won Baghdasaryan via Unanimous Decision. Dana White wilde Baghdasaryan terugvragen later dat seizoen echter was Baghdasaryan geblesseerd. Uiteindelijk tekende Baghdasaryan in 2021 alsnog een contract bij de UFC. In Juli 2021 maakte Baghdasaryan zijn UFC debuut tegen Collin Anglin die eveneens debuteerde voor de organisatie. Baghdasaryan won de partij via een Headkick TKO in de tweede ronde. Het leverde de Armeen de Performance of the Night bonus op. Baghdasaryan zou vervolgens worden ingepland in November 2021 tegen TJ Laramie. Echter moest Laramie zich met een blessure terugtrekken en werd Bruno Souza de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Bruno Souza (MMA 10-1/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die in 2016 zijn debuut maakte in het professionele MMA. Souza die afkomstig is van de Machida Academy kende een slechte start van zijn MMA carrière. Echter wist hij in het Braziliaanse circuit vervolgens vijfmaal achter elkaar te winnen en eveneens in 2018 de SFC titel te pakken. Met een winstreak van vijf gevechten tekende Souza bij de LFA organisatie. Souza imponeerde met overwinningen tegen onder meer Kamuela Kirk en Elijah Johns. Na vier gevechten te hebben gewonnen bij de LFA mocht hij in Augustus 2021 voor de vacante titel vechten tegen Javier Garcia. Souza won de partij via Unanimous Decision en eveneens ook de titel. Souza tekende uiteindelijk eind Oktober 2021 een UFC contract.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »