breaking news

BREAKING: Khama Worthy treft Jai Herbert op 23 oktober tijdens UFC FN 196 in Las Vegas

October 4th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Khama Worthy treft Jai Herbert op 23 oktober tijdens UFC FN 196 in Las Vegas
UFC
0

Khama Worthy maakt op 23 oktober zijn opwachting in de Octagon. “The Deathstar” gaat proberen zijn negatieve streak te doorbreken tegen de Engelsman Jai Herbert. De voormalig Cage Warriors kampioen Herbert zoekt nog altijd naar zijn eerste overwinning in de Octagon. Beide vechters treffen elkaar in de Lightweight divisie in het UFC APEX te Las Vegas. Dit weten bronnen aan MMA DNA te melden.

Khama Worthy (MMA 16-8/UFC 2-2) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn MMA debuut maakte. Worthy vocht veel in het regionale circuit van Pennsylvania. Na een stroeve start van zijn carrière waar onder meer verloren werd van Paul Felder wist Worthy ongeslagen te blijven in 2013 en 2014 en een winstreak van zes partijen neer te zetten. Vervolgens had Worthy een moeilijke periode in zijn MMA carrière waar hij maar twee maal wist te winnen in zes optredens. Onder meer partijen tegen Matt Bessette en Kyle Nelson gingen verloren. Echter werd na die verloren partij tegen Nelson de weg omhoog ingezet. Zo wist Worthy vijfmaal achter elkaar te winnen. Onder andere Tim Cho, Joey Munoz en Adam Ward werden verslagen. Tijdens het gevecht tegen Ward stond de 247 FC titel op het spel. Worthy won die titel via KO in de derde ronde. Vervolgens mocht Worthy drie weken na zijn titelwinst zijn UFC debuut maken tegen Devonte Smith. Worthy had slechts vier dagen voorbereiding voor dit gevecht. Worthy kwam echter zeer goed voor de dag en wist als grootste underdog op de card via TKO in de eerste ronde een spectaculaire overwinning te pakken. Worthy pakte met deze overwinning ook nog de Performance of the Night bonus. Worthy zou het vervolgens in April 2020 opnemen tegen Ottman Azaitar. Echter kon Azaitar niet de Verenigde Staten binnen komen in verband met COVID-19. Michael Johnson werd de vervanger. Helaas werd vervolgens het hele evenement gecanceld. Worthy nam het vervolgens wél op tegen Luis Peña in Juni 2020. Worthy won de partij via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Drie maanden later plande de UFC de partij tegen Azaitar opnieuw in. Worthy verloor via TKO in de eerste ronde. Helaas verloor Worthy een half jaar later wederom. Ditmaal was Jamie Mullarkey via KO in de eerste ronde te sterk.

Embed from Getty Images

Jai Herbert (MMA 10-3/UFC 0-2) is een Engelse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2015 zijn debuut maakte bij de professionals. Herbert imponeerde in zijn eerste twee pro gevechten en werd getekend door de BAMMA organisatie. Herbert won zijn eerste twee gevechten voor BAMMA voortijdig en mocht zodoende om de vacante Lightweight titel vechten tegen Rhys McKee. McKee verraste Herbert via KO in de eerste ronde. Vervolgens zou Herbert nog eenmaal succesvol voor BAMMA vechten alvoren hij in 2018 de overstap maakte naar Cage Warriors. Herbert wist bij Cage Warriors zijn eerste drie partijen te winnen. Onder meer Erdi Karatas en Joe McColgan werden verslagen. Hierdoor mocht Herbert voor de vacante titel vechten tegen Jack Grant. Herbert won de titel door Grant in de derde ronde via TKO te finishen. Vervolgens verdedigde hij eenmaal de titel tegen Cain Carrizosa. Herbert won via KO in de eerste ronde en zou vervolgens tijdens UFC Londen in Maart 2020 op short notice zijn debuut maken tegen Marc Diakiese. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld waardoor Herbert zijn debuut moest uitstellen. Uiteindelijk maakt Herbert zijn UFC debuut vier maanden later tegen Francisco Trinaldo. Herbert verloor in de derde ronde via KO. Herbert moest zich vervolgens om onbekende redenen terugtrekken uit een partij tegen Drakkar Klose en kwam hierdoor pas in Juni 2021 weer in actie tegen Renato Moicano. Herbert verloor via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »