breaking news

BREAKING: Justin Tafa vs. Harry Hunsucker toegevoegd aan UFC evenement op 18 december

September 22nd, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Justin Tafa vs. Harry Hunsucker toegevoegd aan UFC evenement op 18 december
UFC
0

Justin Tafa heeft een vernieuwde overeenkomst getekend bij de UFC. De Nieuw-Zeelander zal op 18 december zijn opwachting maken in de Octagon tegen Harry Hunsucker. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie in de Heavyweight divisie. Dit weten meerdere bronnen aan MMA DNA te melden.

Justin Tafa (MMA 4-3/UFC 1-3) is de oudere broer van GLORY Kickbokser Junior Tafa. Tafa maakte pas zijn debuut in het MMA in 2017. Na een amateurpartij stapte hij al over naar de professionals. Tafa won zijn MMA debuut via KO in de tweede ronde en mocht bij de XFC organisatie meteen voor de titel vechten. Tafa pakte in Juli 2018 de titel door Jeremy Joiner via TKO binnen 30 seconden te verslaan. Vervolgens verdedigde hij zijn titel eenmaal in Mei 2019 tegen David Taumoepeau. Ditmaal won Tafa in de tweede ronde via KO en maakte hij de overstap naar de UFC. In Oktober 2019 nam Tafa het op tegen Yorgan De Castro tijdens UFC 243 in Melbourne. Voor Tafa een partij om snel te vergeten. Hij verloor via KO in de eerste ronde. Echter wist Tafa zich in zijn tweede partij voor de UFC te revancheren. In de eerste ronde werd tijdens UFC Houston gewonnen van Juan Adams. Tafa besliste de partij via TKO. Tafa zou vervolgens in Juli 2020 vechten tegen Raphael Pessoa. Echter moest Tafa zich in verband met een blessure zich terugtrekken. Tafa zou pas een half jaar later terugkeren in de Octagon tegen de Braziliaan Carlos Felipe. In een close gevecht verloor Tafa via Split Decision. Tafa verloor vervolgens ook in Mei 2021 van Jared Vanderaa. De partij was echter zeer spectaculair waardoor beide vechters de Fight of the Night bonus kregen.

Embed from Getty Images

Harry Hunsucker (MMA 7-4/ UFC 0-1) maakte na amateur carrière van zes jaar in 2015 zijn professionele MMA debuut. Hunsucker wist vier van zijn zes partijen te winnen en zou vervolgens de HRMMA titel winnen en deze eveneens verdedigen. Vervolgens werd Hunsucker uitgenodigd om deel te nemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Hunsucker verloor in de eerste ronde via TKO tegen Jared Vanderaa. Hunsucker keerde terug bij HRMMA en verdedigde wederom zijn titel. Hunsucker tekende vervolgens in Maart 2021 alsnog bij de UFC. Op short notice nam hij het op tegen Tai Tuivasa. Hunsucker verloor via KO in de eerste ronde.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »