breaking news

BREAKING: Julian Erosa vs. Nate Landwehr toegevoegd aan UFC evenement op 20 februari

January 15th, 2021 | by Redactie
BREAKING: Julian Erosa vs. Nate Landwehr toegevoegd aan UFC evenement op 20 februari
UFC
0

Julian Erosa keert na zijn “come from behind” overwinning tegen Sean Woodson terug in de Octagon. Juicy J gaat het opnemen tegen voormalig M-1 Global kampioen Nate Landwehr in de Featherweight divisie. Dit weten bronnen ons te melden. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Echter lijkt dit Las Vegas te worden.

Julian Erosa (MMA 24-8/UFC 2-4) is een Amerikaanse vechter die in 2010 zijn Pro-MMA debuut maakte. “Juicy J” wist in het regionale circuit hoge ogen te gooien. Zo wist hij bij de CageSport en Super Fight League organisaties titels te winnen. Dit trok ook de aandacht van de UFC die hem in 2014 toegang gaf tot The Ultimate Fighter. Erosa kwam tot de halve finale, maar verloor daarin van Artem Lobov. Ondanks dat verlies werd Erosa wel ingeroosterd op de Prelims van de TUF Finale tegen Marcin Wrzosek. In een zeer evenwichtig gevecht zat Erosa via Split Decision aan de goede kant van de score. Erosa verloor echter in Maart 2016 zijn tweede UFC gevecht tegen de Japanner Teruto Ishihara en kreeg vervolgens geen contractverlenging. Erosa vocht vervolgens onder meer partijen voor Cage Warriors, Prime Fighting en wederom CageSport. In Juni 2018 kreeg Erosa kans om terug te keren in de UFC. Via de Dana White’s Tuesday Night Contender Series moest Erosa het opnemen tegen Jamall Emmers. Emmers, bij velen gezien als een van de toekomstige toppers in het MMA kon geen potten breken tegen de geroutineerde Erosa. Erosa wist via een Headkick KO in de tweede ronde de overwinning te pakken. Ondanks de spectaculaire finish kreeg Erosa geen contract. Echter klopte de UFC alsnog bij “Juicy J” aan. Erosa maakte zijn comeback in de Octagon tijdens UFC Denver in November 2018 tegen Devonte Smith. Een comeback die Erosa zeer snel zal willen vergeten. Smith won vroeg in de eerste ronde via KO. Erosa keerde vervolgens alweer snel terug in de Octagon. Tijdens UFC Wichita in Maart 2019 stond Grant Dawson tegenover hem. Dawson bleek echter te sterk via Unanimous Decision. En ook twee maanden later ging het mis voor Erosa. Hij verloor via KO in de derde ronde tijdens UFC Rochester tegen Julio Arce. De UFC nam vervolgens afscheid van Erosa. Erosa zou vervolgens in Februari 2020 AJ Bryant verslaan tijdens een CageSport evenement. Erosa maakte vervolgens op “3 days notice” zijn comeback in de UFC tegen de ongeslagen Sean Woodson. Erosa wist na twee moeizame rondes in de derde ronde Woodson via D’Arce Choke Submission te finishen. Het leverde Erosa de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Nate Landwehr (MMA 14-3/UFC 1-1) maakte in 2012 zijn professionele MMA debuut. De Amerikaan begon zijn carrière bij de XFN organisatie. Daar won hij drie van in totaal vier gevechten. Na vervolgens de 3FC titel gewonnen te hebben van Adam Townsend en voormalig UFC vechter Diego Saraiva verslagen te hebben hoopte Landwehr op een kans bij de UFC. Het telefoontje bleef echter uit waarna Landwehr met een 8-2 record in 2017 bij de M-1 Global organisatie tekende. Landwehr imponeerde in zijn eerste twee gevechten met overwinningen tegen respectievelijk Mikhail Korobkov en Viktor Kolesnik. Hierdoor mocht Landwehr in zijn derde partij voor de organisatie voor de titel vechten tegen Khamzat Dalgiev. Landwehr versloeg Dalgiev in de tweede ronde via TKO en was de nieuwe kampioen. Landwehr verdedigde zijn titel vervolgens tegen zowel Andrey Lezhnev en wederom Viktor Kolesnik. Doordat de UFC een samenwerkingsverband heeft met M-1 Global mogen de M-1 kampioenen na minimaal een titelverdediging de overstap maken naar de UFC (mits de UFC dit wel en de vechter zelf ook). Landwehr maakte die overstap en debuteerde in Januari 2020 in de Octagon tegen Herbert Burns. Landwehr ging zwaar KO in de eerste ronde. Echter wist hij in Mei 2020 zijn eerste UFC overwinning wel te pakken. In een zwaar bevochten partij versloeg hij Darren Elkins via Unanimous Decision. Vier maanden later zou Landwehr ingepland worden tegen Shane Young. Echter testte de Amerikaan positief voor COVID-19 waardoor hij de partij moest afzeggen. Uiteindelijk zou ook een partij tegen Movsar Evloev in December 2020 op het laatste moment niet doorgaan nadat Evloev positief testte voor COVID-19.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »