breaking news

BREAKING: JP Buys accepteert short notice partij tegen Montel Jackson op 18 september

August 20th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: JP Buys accepteert short notice partij tegen Montel Jackson op 18 september
UFC
0

JP Buys gaat een gewichtsklasse omhoog. De Zuid-Afrikaan die normaal uitkomt in de Flyweight divisie gaat het op 18 september op short notice opnemen tegen Montel Jackson. Hij vervangt de Mongoliër Danaa Batgerel die in verband met visumproblemen niet kan vechten. Dit weten meerdere bronnen aan ons te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas.

JP Buys (MMA 9-3/UFC 0-1) is een Zuid-Afrikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2015 overstapte naar de professionals. Buys maakte furore bij de EFC organisatie in Zuid-Afrika waar hij in 2016 de Interim Flyweight titel wist te winnen. Mede door zijn goede prestaties bij de organisatie mocht hij meedoen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Helaas voor Buys pakte dit niet goed uit. Hij verloor via Unanimous Decision van Joby Sanchez en keerde terug bij de EFC organisatie. Buys pakte daar vervolgens de Bantamweight titel en verhuisde naar de Verenigde Staten. In Dallas, Texas sloot hij zich aan bij Fortis MMA en ontmoette hij zijn huidige vrouw Cheyanne Buys (voormalig Cheyanne Vlismas). Na vervolgens met succes zijn EFC titel te hebben verdedigd en losse partijen bij Brave CF en LFA winnend te hebben afgesloten kreeg Buys opnieuw een uitnodiging voor de Dana White’s Contender Series. Inmiddels in het vierde seizoen. Buys zag tweemaal zijn partij tegen Nate Smith gecanceld worden en werd vervolgens gematcht tegen Jacob Silva. Buys won de partij (via een controversiële Submission) in de eerste ronde. Echter was dit niet Buys zijn fout en kreeg hij eindelijk zijn UFC contract van Dana White. Buys maakte zijn UFC debuut in Maart 2021 tegen Bruno Silva. Buys verloor via TKO in de tweede ronde. Buys pakte vervolgens in Mei 2021 een short notice partij aan tegen Francisco Figueiredo. Buys kon helaas niet vechten in verband met een auto ongeluk.

Embed from Getty Images

Montel Jackson (MMA 10-2/UFC 4-2) is een MMA vechter die in 2017 na een 8-1 record in het amateur circuit de overstap maakte naar de professionals. Jackson won zijn eerste twee gevechten bij de Pure FC organisatie beiden via KO. Vervolgens vocht Jackson in Januari, Februari en Maart 2018. Alle drie de gevechten werden gewonnen. Dit trok de aandacht van de UFC waardoor Jackson werd uitgenodigd voor de Dana White’s Contender Series. In de eerste week van het tweede seizoen werd Jackson gekoppeld aan CES MMA vechter Rico DiSciullo. Jackson was te sterk en pakte de overwinning via TKO in de derde ronde. De UFC gaf Jackson echter geen contract maar beloofde hem wel te blijven volgen. Echter kwam de UFC in de problemen nadat Benito Lopez geblesseerd raakte in Augustus 2018. Hierdoor kreeg Jackson alsnog een contract en nam hij het op tijdens UFC 227 tegen Ricky Simon. Simon bleek uiteindelijk te sterk via Unanimous Decision. Jackson zou vervolgens op short notice Domingo Pilarte vervangen tegen Brian Kelleher tijdens UFC 230 in New York. Echter ging dit gevecht in verband met een voedselvergiftiging van Kelleher op het laatste moment niet door. De UFC plande de partij vervolgens opnieuw in tijdens UFC 232 in December 2018. Jackson vocht sterk en wist Kelleher vroeg in de eerste ronde aan te slaan. Jackson finishte het gevecht via een D’Arce Choke Submission in de eerste ronde en pakte hiermee zijn eerste overwinning binnen de UFC. In April 2019 wist Jackson zijn winstreak uit te breiden naar twee overwinningen. Via Unanimous Decision werd tijdens UFC 236 in Atlanta de Laotiaan Andre Soukhamthath verslagen. Jackson werd vervolgens gematcht tegen Felipe Colares tijdens UFC Raleigh in Januari 2020. Jackson was sterker en won via Unanimous Decision. Helaas voor Jackson werd in Juli 2020 zijn winstreak van drie gevecht doorbroken. Via Unanimous Decision werd verloren van Brett Johns. Jackson maakte vervolgens in Maart 2021 zijn comeback in de Octagon tegen Jesse Strader. Jackson had geen enkele moeite met Strader en won via TKO in de eerste ronde. Jackson zou vervolgens vechten in September 2021 tegen Danaa Batgerel. Echter had de Mongoliër visumproblemen en werd JP Buys de vervanger.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »