breaking news

BREAKING: Jordan Griffin vs. Luis Saldana toegevoegd aan UFC evenement op 10 april

February 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Jordan Griffin vs. Luis Saldana toegevoegd aan UFC evenement op 10 april
UFC
0

Jordan Griffin gaat op 10 april aanstaande zijn vijfde partij voor de UFC vechten. In de Featherweight divisie treft hij nieuwkomer Luis Saldana. Dit weten bronnen aan MMA DNA te melden. Saldana wist afgelopen jaar via de Dana White’s Contender Series een UFC contract af te dwingen. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie.

Jordan Griffin (MMA 18-8/UFC 1-3) is een MMA vechter die traint bij het bekende Roufusport. ”The Native Psycho” maakte in 2011 al zijn MMA debuut. De beginfase van Griffin ging niet van een leien dakje. Zo verloor hij drie van zijn eerste vier gevechten. Griffin wist vervolgens de draad op te pakken en een winstreak van zeven partijen neer te zetten. Vervolgens werd weer een keer verloren, maar hierna pakte Griffin twee titels. De Dakota FC titel en de King of the Cage titel werden gepakt. Begin 2018 tekende Griffin bij de LFA organisatie. Na Submission overwinningen tegen Darrick Minner en Shawn West klopte de UFC aan de deur. Griffin mocht meedoen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Tegenstander Maurice Mitchell leek de overhand te hebben in het gevecht. Echter was het Griffin die nog in de eerste ronde Mitchell tot aftikken dwong na een Rear Naked Choke Submission. De UFC beloonde Griffin met een contract bij de organisatie. Hierdoor zou hij vervolgens in December 2018 zijn debuut maken tijdens UFC Milwaukee tegen Dan Ige. In een vrij gelijkwaardige partij was het echter wel Ige die via Unanimous Decision het gevecht won. Griffin werd vervolgens tijdens UFC Minneapolis in Juni 2019 gekoppeld aan Chas Skelly. Echter raakte Skelly geblesseerd waarna Vince Murdock de tegenstander zou worden. Echter werd Murdock medisch niet goedgekeurd waarna het gevecht werd geschrapt. De UFC zou vervolgens de partij tegen Chas Skelly opnieuw inplannen tijdens UFC Vancouver in September 2019. Helaas voor Griffin verloor hij via Unanimous Decision. Uiteindelijk wist Griffin in Februari 2020 eindelijk zijn eerste UFC overwinning te pakken. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde werd gewonnen van TJ Brown. Griffin pakte met deze overwinning ook nog de Performance of the Night bonus. Griffin zou vervolgens in Juni 2020 vechten tegen Darrick Minner. Echter trok Minner zich de dag van de weging terug. Griffin vocht vervolgens een week later wél tegen Youssef Zalal. In een close gevecht werd verloren via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Luis Saldana (MMA 14-6/UFC 0-0) maakte in 2011 zijn professionele debuut in het MMA. Saldana vocht lang voor de MCC organisatie in Des Moines, Iowa. Echter wist hij daar nooit de titel te pakken. Eveneens kwam hij uit voor de inmiddels opgedoekte RFA organisatie en voor de Ascendancy FC promotie. Voor de laatste organisatie wist Saldana te imponeren. De Amerikaan won de titel tijdens zijn debuut en wist deze vervolgens tweemaal te verdedigen. Nadat vervolgens nog een regionale titel werd gewonnen en tijdens zijn LFA debuut Carl Wittstock werd verslagen kreeg Saldana een uitnodiging om deel te nemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Vince Murdock. Saldana imponeerde en won de partij via een Front Kick KO in de derde ronde. Dana White was meer dan overtuigd en beloonde Saldana met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »