breaking news

BREAKING: Gerald Meerschaert treft Bartosz Fabinski tijdens UFC evenement op 17 april

January 16th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Gerald Meerschaert treft Bartosz Fabinski tijdens UFC evenement op 17 april
UFC
0

Gerald Meerschaert gaat op 17 april aanstaande proberen de vieze smaak van zijn laatste twee partijen weg te werken. De Roufusport vechter gaat het opnemen tegen de Pool Bartosz Fabinski in de Middleweight divisie. Zo weten meerdere bronnen MMA DNA te melden. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie.

Gerald Meerschaert (MMA 30-14/UFC 6-6) kwam in December 2016 als late replacement voor Oluwale Bamgbose de UFC binnen. De Amerikaan die bij Roufusport traint werd gematcht met Joe Gigliotti. Via een prachtige Anaconda Choke Submission won Meerschaert zijn UFC debuut. Meerschaert die een paar maanden eerder de RFA titel won kon dus zo zijn eerste overwinning in de UFC bijschrijven. Meerschaert won ook nog eens de Performance of the Night bonus. Meerschaert wist dat uitstekend debuut begin 2017 in Canada een nog beter vervolg te geven. De Roufusport vechter versloeg thuisfavoriet Ryan Janes via Armbar Submission vroeg in de eerste ronde. Maar tijdens International Fight Week 2017 ging het mis voor Meerschaert. De Braziliaan Thiago Santos was via TKO te sterk. Meerschaert keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale in December 2017 tegen Eric Spicely. Meerschaert won het gevecht via een kiezelharde Bodykick TKO in de tweede ronde. Meerschaert won hiermee ook de Performance of the Night bonus. De Amerikaan werd vervolgens in Juli 2018 tijdens de TUF 27 Finale gekoppeld aan de Pool Oskar Piechota. Na een zware eerste ronde wist Meerschaert het tij te keren en vlak voor het einde van de tweede ronde de overwinning te pakken via een Rear Naked Choke Submission. Echter ging het in December 2018 mis voor Meerschaert. Tijdens UFC Milwaukee werd in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission verloren van Jack Hermansson. Meerschaert zou echter alweer snel zijn opwachting maken in de Octagon. Tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019 nam hij het op tegen Kevin Holland. Meerschaert zou het gevecht verliezen na een zeer controversiële Split Decision. Echter wist Meerschaert in Augustus 2019 wél zijn negatieve spiraal te doorbreken. Tijdens UFC Newark werd in de derde ronde gewonnen via Guillotine Choke Submission van Trevin Giles. Helaas was voor Meerschaert de euforie maar van korte duur. In Oktober 2019 werd wederom via een controversiële Split Decision verloren. Ditmaal was Eryk Anders de tegenstander. Echter wist Meerschaert zich tijdens UFC 248 in Maart 2020 te herstellen. In een zeer competitief gevecht wist hij in de derde ronde Deron Winn via Rear Naked Choke Submission te stoppen. Helaas voor Meerschaert kon hij die prestatie in Juni 2020 geen goed vervolg geven. Via TKO in de eerste ronde werd verloren van Ian Heinisch. Meerschaert zou vervolgens in Augustus 2020 een short notice partij aannemen tegen Ed Herman. Echter werd hij enkele uren voor aanvang van het gevecht gehaald in verband met een positieve COVID-19 test. Een maand later zou Meerschaert wel vechten tegen Khamzat Chimaev. Meerschaert verloor binnen 17 seconden via KO.

Embed from Getty Images

Bartosz Fabinski (MMA 15-4/UFC 4-2) is een Poolse MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het professionele circuit. Fabinski staat bekend om zijn berensterke groundgame. De Pool vocht tijdens de eerste drie jaar van zijn carrière vooral in eigen land. Daar wist hij uiteindelijk de PLMMA titel te pakken door landgenoot Michal Szulinski via TKO in de eerste ronde te stoppen. Na een winstreak te hebben neergezet van vier gevechten in 2014 klopte de UFC aan. Fabinski mocht tijden UFC Krakau in eigen land zijn debuut maken tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. Fabinski gebruikte zijn sterke worstelgame en won het gevecht via Unanimous Decision. Na vervolgens in Mexico ook via Unanimous Decision gewonnen te hebben van Hector Urbina, zou Fabinski het tijdens UFC Zagreb in April 2016 opnemen tegen de ongeslagen Deen Nicolas Dalby. Echter raakte Fabinski geblesseerd en werd het gevecht gecanceld. Fabinski zou vervolgens niet meer in actie komen voor de UFC en werd van de lijst verwijderd. Echter maakte hij in Hamburg in Juli 2018 zijn comeback na 2.5 jaar afwezigheid tegen Emil Meek. Op de ”Fabinski methode” (worstelen en topcontrol) won de Pool via Unanimous Decision. Fabinski kon zijn ongeslagen streak in de UFC in November 2018 geen vervolg geven. Tijdens UFC Buenos Aires werd snel verloren van Michel Prazeres via een Mounted Guillotine Choke Submission. Fabinski zou vervolgens vechten tijdens UFC Stockholm tegen nieuwkomer Sergey Khandozhko. Echter raakte Fabinski geblesseerd waarna het gevecht niet doorging. De Pool zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Londen in Maart 2020 tegen UFC debutant Shavkat Rakhmonov. Echter cancelde de UFC het evenement in verband met het coronavirus. Hierdoor werd Fabinski via een unieke omweg gekoppeld aan Darren Stewart een dag eerder tijdens het Cage Warriors 113 evenement in Manchester. Het gevecht telt als UFC gevecht. Fabinski won de partij via Unanimous Decision. De Pool vocht vervolgens in September 2020 tegen Andre Muniz. Fabinski verloor via Armbar Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »