breaking news

BREAKING: Dustin Jacoby vervangt Aleksa Camur tegen John Allan zaterdag in New York

November 1st, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Dustin Jacoby vervangt Aleksa Camur tegen John Allan zaterdag in New York
UFC
0

Aleksa Camur is geblesseerd geraakt en kan hierdoor aanstaande zaterdag niet vechten tijdens UFC 268 in New York. De Serviër zal worden vervangen door Dustin Jacoby. Dit weten meerdere bronnen te melden aan MMA DNA. Jacoby treft John Allan in de Light-Heavyweight divisie in de Octagon van de Madison Square Garden Arena.

John Allan (MMA 13-6-0-1/UFC 0-1-0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2012. Na een record van 10-4 te hebben opgebouwd in regionale organisaties tekende hij bij Imortal FC. Daar wist hij indruk te maken met overwinningen op Rafael Monteiro en Edvaldo de Oliveira. Dit leverde Allan in Augustus 2018 de kans op om via de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te winnen. Helaas voor Allan verloor hij van Vinicius Moreira waardoor niet hij maar Moreira een UFC contract won. Allan vocht vervolgens in Juni 2019 tegen Alexandre Silva voor de Future FC organisatie. Allan won via KO in de tweede ronde en kreeg vervolgens in Juli 2019 op short notice alsnog zijn kans bij de UFC. De Braziliaan nam het op tijdens UFC Sacramento tegen Mike Rodriguez. Allan won het gevecht via Unanimous Decision. Echter werd de partij omgezet in een No Contest nadat bleek dat Allan verboden middelen in zijn bloed had. Allan werd voor een jaar geschorst. De Braziliaan keerde hierdoor pas in December 2020 terug in de Octagon tegen Roman Dolidze. Allan verloor de partij via Split Decision. Allan werd vervolgens in November 2021 gekoppeld aan Aleksa Camur. Echter raakte Camur geblesseerd en werd Dustin Jacoby de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Dustin Jacoby (MMA 15-5-1/UFC 3-2-1) startte zijn MMA carrière in 2010. Na een record te hebben opgebouwd van 5-0 tekende Jacoby in 2011 bij de UFC. Jacoby verloor zijn beide partijen en werd van zijn contract ontheven. Jacoby wist vervolgens de CFFC titel te winnen, maar verloor zijn liefde voor MMA en ging kickboksen. Ook het kickboksen was niet wat Jacoby ervan gehoopt had waarna hij tekende bij Bellator MMA. Helaas voor Jacoby verloor hij zijn beide partijen waarna hij wederom bij GLORY Kickboxing tekende. Ditmaal wist Jacoby wel een succesvolle run neer te zetten en vocht hij zelfs voor de GLORY titel tegen Simon Marcus. Helaas voor Jacoby won hij niet. Uiteindelijk keerde Jacoby voor de derde maal terug in het MMA en won hij in 2019 van Cody East. De UFC wilde Jacoby een herkansing geven waardoor hij mocht deelnemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Jacoby won zijn gevecht overtuigend van Ty Flores via Unanimous Decision. Ondanks enige twijfel van Dana White kreeg Jacoby zijn UFC contract. Jacoby wist in Oktober 2020 zijn eerste UFC overwinning te pakken door via TKO in de eerste ronde af te rekenen met Justin Ledet. Daar wist hij vier maanden later een tweede overwinning aan toe te voegen. Via een close Unanimous Decision werd gewonnen van Maxim Grishin. In Mei 2021 pakte Jacoby vervolgens een short notice partij aan tegen Ion Cutelaba. Het gevecht eindigde onbeslist. Drie maanden later zou Jacoby het gaan opnemen tegen Askar Mozharov. Echter moest Mozharov zich om onbekende redenen terugtrekken en werd vervangen door Darren Stewart. Jacoby won de partij via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »