breaking news

BREAKING: David Zawada vs. Sergey Khandozhko toegevoegd aan UFC evenement op 4 september

July 28th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: David Zawada vs. Sergey Khandozhko toegevoegd aan UFC evenement op 4 september
UFC
0

De Pool David Zawada gaat op 4 september aanstaande zijn opwachting maken in de Octagon. De in Duitsland trainende Welterweight vechter gaat het opnemen tegen de Rus Sergey Khandozhko. Dit weten meerdere bronnen aan MMA DNA te melden. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie.

David Zawada (MMA 17-6/UFC 1-3) is een Duitse MMA vechter afkomstig uit Düsseldorf. Zawada begon zijn Pro-MMA carrière in 2010 bij regionale Duitse organisaties. Na zeven achtereenvolgende overwinningen waaronder een overwinning tegen Kerim Engizek mocht Zawada vechten voor de Respect FC titel tegen de Nederlander Djamil Chan. Chan was te sterk voor Zawada via KO in de eerste ronde en bracht de Duitser zodoende zijn eerste verlies van zijn Pro-MMA carrière toe. Na vervolgens de rug te hebben gerecht en twee overwinningen te hebben bijgeschreven waaronder een overwinning bij het hoog aangeschreven Duitse GMC werd Zawada een contract aangeboden bij de Poolse KSW organisatie. Daar mocht hij meteen voor de titel vechten tegen Borys Mankowski. Wederom lukte het Zawada niet om een titel te pakken aangezien ditmaal in de eerste ronde via Submission werd verloren. Vervolgens wist Zawada twee van zijn daarop volgende drie gevechten winnen af te sluiten en kreeg hij in 2016 een nieuwe kans van de Respect FC organisatie om de titel te pakken. Zawada greep die kans ditmaal wel en versloeg Stefan Larisch via TKO in de eerste ronde. Het spreekwoord ”Driemaal is scheepsrecht” was ook ditmaal van toepassing. Hierop volgden vier overwinningen waaronder een overwinningen tegen UFC veteraan Andreas Stahl en de zeer hoog aangeschreven Poolse vechters Michal Michalski en Maciej Jewtuszko. Met een winstreak van vijf gevechten tekende Zawada een contract bij de UFC. Zawada nam het tijdens zijn UFC debuut in Juli 2018 op tegen Danny Roberts. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Roberts die via Split Decision won. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Zawada pakte vervolgens in November 2018 wederom een short notice gevecht aan. Tijdens UFC Beijing nam hij het op tegen publiekslieveling Li Jingliang. In een zeer attractieve partij verloor Zawada echter wel via KO in de derde ronde. Zawada wist uiteindelijk als grote underdog zijn derde partij voor de UFC wél te winnen. Tijdens UFC Moskou in November 2019 versloeg hij de Dagestani Abubakar Nurmagomedov via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Het leverde Zawada de Performance of the Night bonus op. Zawada werd vervolgens in April 2020 gekoppeld aan Anthony Rocco Martin. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Zawada zou het vervolgens in Oktober 2020 opnemen tegen Mounir Lazzez. De partij werd echter gecanceld nadat beide mannen positief testte voor COVID-19. Zawada kwam vervolgens wél in actie in Januari 2021 tegen Ramazan Emeev. In een close gevecht werd verloren via Split Decision.

Embed from Getty Images

Sergey Khandozhko (MMA 27-6-1/UFC 1-1-0) is een Russische MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Khandozhko vocht in zijn beginjaren in het regionale Russische circuit waar hij een record bij elkaar wist te vechten van twintig overwinningen in tweeëntwintig partijen. Khandozhko tekende vervolgens bij de bekende ACB (inmiddels ACA) organisatie. Daar wist hij een aantal sterke partijen te vechten. Zo won hij onder meer van Sergey Faley, Guillermo Martinez Ayme, Mauricio Machado en Stanislav Vlasenko. Echter verloor hij ook evenveel gevechten voor de organisatie. Tijdens zijn twee meest recente partijen wist Khandozhko tweemaal te winnen. Khandozhko brengt een winstreak van twee mee de Octagon in. En zou eigenlijk tijdens UFC Stockholm debuteren tegen de Pool Bartosz Fabinski. Echter raakte Fabinski geblesseerd waardoor Rostem Akman de tegenstander zal werd. Khandozhko won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens werd hij gematcht tegen Michel Pereira tijdens UFC 240 in Edmonton. Echter kreeg Khandozhko zijn visum niet rond waardoor hij niet kon vechten. Helaas wist Khandozhko die overwinning tegen Akman in November 2019 geen goed vervolg te geven. Via Unanimous Decision werd verloren van landgenoot Rustam Khabilov. Khandozhko werd vervolgens in Juni 2021 gekoppeld aan Nicolas Dalby. Echter zorgden visumproblemen ervoor dat hij de partij moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »