breaking news

BREAKING: David Onama zet Oeganda op de kaart, tekent bij de UFC en treft Mason Jones zaterdag

October 19th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: David Onama zet Oeganda op de kaart, tekent bij de UFC en treft Mason Jones zaterdag
UFC
0

De allereerste MMA vechter geboren in Oeganda gaat aanstaande zaterdag op short notice zijn UFC debuut maken. David Onana die bij de Glory MMA & Fitness gym traint gaat het op short notice opnemen tegen Mason Jones. Jones zat zonder tegenstander nadat Alan Patrick zich terugtrok uit de partij. Onama en Jones treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas op zaterdag. Meerdere bronnen bevestigen dit aan MMA DNA.

Mason Jones (MMA 10-1-0-1/UFC 0-1-0-1) is een MMA vechter uit Wales die in 2017 zijn professionele MMA debuut maakte. Jones wist zich na een jaar bij Cage Warriors al te ontwikkelen tot een van de beste vechters van de organisatie. Na overwinningen in 2018 tegen Konmon Deh en Kacper Formela zou Jones een jaar later ook weten te winnen van zowel Donovan Desmae als Aleksi Mäntykivi. Met een 8-0 record mocht Jones voor de vacante Lightweight titel vechten tegen Joe McColgan. Jones won via KO in de eerste ronde. Zes maanden later pakte Jones ook de Welterweight titel. Ditmaal werd Adam Proctor in de eerste ronde via KO verslagen. De UFC had genoeg gezien en bood de dubbel kampioen een contract aan. Jones debuteerde in Januari 2021 tegen Mike Davis. In een fantastische partij bekroond met de Fight of the Night bonus moest Jones via Unanimous Decision echter wel zijn eerste verlies slikken. Jones werd vervolgens vijf maanden later gekoppeld aan de Braziliaan Alan Patrick. Jones domineerde de partij maar stak Patrick per ongeluk een vinger in het oog. De Braziliaan zei dat hij niet meer verder kon waardoor de partij eindigde in een No Contest. De UFC plande de rematch in voor Oktober 2021. Echter trok Patrick zich terug en werd vervangen door David Onama.

David Onama (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Oegandese vechter die inmiddels al jaren in de Verenigde Staten traint. Na een ongeslagen amateur carrière van vier jaar maakte Onama in 2018 de overstap naar de professionals. Onama won zijn eerste drie pro partijen voor de Kansas City Fighting Alliance organisatie waarna de organisatie werd hernoemd tot Fighting Alliance Championship. Na vier achtereenvolgende finishes mocht Onama in Oktober 2021 voor de titel vechten tegen Brad Robison. Onama won de partij via TKO en pakte de titel. Ruim een week later tekende hij bij de UFC.

Comments are closed.

Translate »