breaking news

BREAKING : Cris Cyborg tekent contract bij Bellator

September 3rd, 2019 | by Marcel Dorff
BREAKING : Cris Cyborg tekent contract bij Bellator
Bellator MMA
0

Voor velen zal het niet als een hele grote verrassing komen. Cris Cyborg heeft een contract getekend bij Bellator MMA en zal mogelijk dit jaar nog haar debuut partij gaan afwerken. In Bellator staat al een stevige vrouwelijke featherweight divisie, met Julia Budd als dominante kampioen. 

Cyborg besloot in juli van dit jaar haar UFC contract uit te dienen. Dit deed zij met een knappe overwinning op Felicia Spencer tijdens UFC 240. Na dat evenement besloot UFC president Dana White om Cyborg direct de vrijheid te geven om met andere promoties te onderhandelen. Normaliter moet een UFC atleet die uit zijn of haar contract is nog drie maanden wachten voordat er onderhandeld kan worden met andere promoties.

Scott Coker (Bellator president) en Cyborg kennen elkaar nog van de Strikeforce tijden. Eerder maakte Gegard Mousasi ook al dezelfde stap van de UFC naar Bellator, en ook Mousasi kende Coker nog vanuit het Strikeforce tijdperk.

Het doel van Cyborg is om zoveel mogelijk keren per jaar te vechten. In de UFC was die mogelijkheid er niet vanwege een instabiele vrouwelijke featherweight divisie. In Bellator zijn die mogelijkheden er wel volgens Cyborg.

“I’m very excited to announce that I’m partnering with Scott Coker and Viacom and fighting in Bellator,” Cyborg said. “You guys know I have a lot of girls I want to fight at 145 pounds and this means you’re going to have a lot of fights per year and I’m very happy about that!

Een paar weken geleden werd (de kampioen) Julia Budd gevraagd naar een mogelijke ontmoeting met Cyborg. De Amerikaanse staat meer dan positief tegenover een partij met de kersverse Braziliaanse aanwinst van Bellator. De verwachting is dat een partij tussen Budd en Cyborg dit jaar nog gaat plaatsvinden. Scott Coker vertelde echter bij Ariel Helwani’s ESPN MMA show dat het eerste gevecht van Cyborg nog altijd niet vastgelegd is. De contracten zijn vanochtend getekend, alles zit nog in de beginfase.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »