breaking news

BREAKING: Cody Stamann treft Said Nurmagomedov tijdens UFC 270 op 22 januari

October 9th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Cody Stamann treft Said Nurmagomedov tijdens UFC 270 op 22 januari
UFC
0

Cody Stamann gaat op 22 januari proberen zijn ranking te verdedigen. De Amerikaan gaat het opnemen tegen Said Nurmagomedov in de Bantamweight divisie. Dit weten bronnen MMA DNA te vertellen. De locatie voor het evenement is nog niet bevestigd, het gerucht gaat dat het Honda Center in Anaheim, Californië de plaats zal zijn. Het gevecht maakt deel uit van de UFC 270 card.

Cody Stamann (MMA 19-4-1/UFC 5-3-1) maakte in Juli 2017 op short notice zijn UFC debuut. Dit debuut was door het tijdgebrek een debuut in de Featherweight divisie. Stamann nam het op tegen Terrion Ware. Beide mannen waren aan elkaar gewaagd, echter wist Stamann regelmatig zijn tegenstander naar de grond te brengen. Ware kon dit niet stoppen, en verloor via Unanimous Decision van Stamann. Daarna nam Stamann het op tegen Tom Duquesnoy. In een spannende partij wist Stamann te winnen via een Split Decision. Stamann keerde vervolgens terug in de Octagon in Maart 2018 tegen Bryan Caraway. In een zeer aan elkaar gewaagde strijd wist Stamann uiteindelijk het gevecht te winnen via Split Decision. Vervolgens ging het in September 2018 mis voor Stamann. Hij verloor van Aljamain Sterling via Kneebar Submission. Stamann pakte vervolgens een short notice gevecht aan tijdens UFC 235 in Maart 2019 tegen Alejandro Perez. Stamann vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Stamann zou vervolgens vechten tijdens UFC Greenville in Juni 2019 tegen Rob Font. Echter raakte Stamann geblesseerd waarna het gevecht niet doorging. Stamann keerde terug in December 2019 tijdens UFC Washington tegen de Chinees Song Yadong. Ondanks een punt in mindering voor de Chinees en een sterk optreden van Stamann eindigde partij in een Majority Draw. Stamann zou het vervolgens opnemen tegen Raoni Barcelos tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Stamann vocht vervolgens wel in Juni 2020 tegen Brian Kelleher. De partij was in de Featherweight divisie. Stamann vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Stamann keerde een maand later terug tegen Jimmie Rivera. Stamann verloor ditmaal via Unanimous Decision. Stamann zou vervolgens in December 2020 vechten tegen Merab Dvalishvili, maar trok zich terug nadat hij geblesseerd raakte. De partij werd opnieuw ingepland voor Februari 2021. Echter was het ditmaal Dvalishvili die moest afzeggen in verband met de naweeën van een COVID-19 besmetting. Hierdoor zou Andre Ewell de nieuwe tegenstander worden. Echter moest ook Ewell afzeggen na een positieve COVID-19 test en werd vervangen door Askar Askar. Echter werd Askar op de dag van het gevecht niet goedgekeurd door de medici en ging alsnog de partij niet door. De UFC plande vervolgens alsnog de partij in tegen Dvalishvili. Stamann verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Said Nurmagomedov (MMA 14-2/UFC 3-1) maakte in 2009 zijn Pro-MMA debuut. De Dagestani werd na drie overwinningen in evenveel gevechten getekend door de ACB organisatie. Nurmagomedov vocht in het Bantamweight toernooi van de organisatie. Na overwinningen in zowel de kwartfinale als halve finale nam hij het op voor de titel tegen Magomed Bibulatov. Bibulatov was echter te sterk via Unanimous Decision. Nurmagomedov tekende vervolgens bij de World Fighting Championship Akhmat (WFCA) bond van de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov. Ook hier deed Nurmagomedov mee aan het Bantamweight toernooi van de organisatie. Nadat de Brazilianen Diego Marlon en Walter Pereira Jr werden verslagen nam Nurmagomedov het in de finale op tegen Abdul-Rakhman Dudaev. Nurmagomedov won het gevecht via Unanimous Decision en pakte daarmee de WFCA Bantamweight titel. Nurmagomedov kwam vervolgens nog tweemaal uit in non-titlefights voor de organisatie tegen Anderson dos Santos en Luis Nogueira. Beide partijen werden gewonnen waarna Nurmagomedov bij de UFC tekende. Nurmagomedov maakte zijn UFC debuut in Juli 2018 tijdens UFC Boise tegen Justin Scoggins. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Nurmagomedov via Split Decision. Vervolgens ging Nurmagomedov terug naar zijn normale gewichtsklasse, namelijk de Bantamweight divisie. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 nam hij het op tegen Ricardo Ramos. Nurmagomedov vocht sterk en besliste het gevecht in de eerste ronde via TKO. Vervolgens zou Nurmagomedov wederom vechten in Brazilië, ditmaal in Rio de Janeiro tegen Raoni Barcelos. Echter werd de Dagestani in verband met een blessure van het gevecht gehaald. De partij werd vervolgens opnieuw ingepland voor UFC Busan in December 2019. Nurmagomedov verloor het gevecht via Unanimous Decision. In Oktober 2020 wist hij zich vervolgens meer dan te revancheren voor dat verlies. Via KO in de eerste ronde werd Mark Striegl verslagen. Nurmagomedov zou vervolgens in September 2021 terugkeren in de Octagon tegen Jack Shore. Echter moest Nurmagomedov zich met visumproblemen terugtrekken en werd Zviad Lazishvili de tegenstander.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »