breaking news

BREAKING: Cody Brundage pakt short notice partij tegen Nick Maximov tijdens UFC 266

September 23rd, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Cody Brundage pakt short notice partij tegen Nick Maximov tijdens UFC 266
UFC
0

Cody Brundage zou volgende maand zijn opwachting gaan maken bij de Dana White’s Contender Series. Echter naar het uitvallen van Karl Roberson heeft Brundage van de UFC een contract aangeboden gekregen. Hij zal zaterdag tijdens UFC 266 zijn UFC debuut maken tegen de eveneens in de UFC debuterende Nick Maximov. Beide vechters treffen elkaar in de T-Mobile Arena in de Middleweight divisie. Meerdere bronnen melden het nieuws aan MMA DNA.

Nick Maximov (MMA 6-0/UFC 0-0) is sinds 2018 actief in het professionele MMA. De BJJ specialist uit de school van Nick Diaz wist bij de KOTC en LFA organisatie te imponeren en wist binnen twee jaar zijn record naar 4-0 te tillen. Maximov zou in 2020 tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series op short notice zijn opwachting maken in de Heavyweight divisie (twee divisies hoger dan waar Maximov normaal vecht) tegen Oscar Cota. Maximov domineerde de partij en won via Unanimous Decision. Dana White liet echter weten Maximov te willen zien in The Ultimate Fighter en gaf hem dus geen contract. De UFC kwam echter op dit besluit terug en verschafte Maximov alsnog een contract. In September 2021 werd hij gematcht tegen Karl Roberson. Echter moest Roberson zich om medische redenen terug trekken en werd Cody Brundage de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Cody Brundage (MMA 6-1/UFC 0-0) maakte na een amateur carrière van anderhalf jaar in 2019 de overstap naar de professionals. Brundage vocht een aantal partijen voor de Lights Out Championship organisatie in Michigan. Brundage pakte zowel de Middleweight als Light-Heavyweight titel binnen de organisatie door Erick Lozano tweemaal te verslaan. Brundage werd vervolgens in 2020 uitgenodigd om deel te nemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was William Knight. Brundage verloor, ondanks een uitstekend begin, in de eerste ronde via TKO. Brundage zou vervolgens een partij vechten bij de LFA organisatie en deze via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde winnend afsluiten. Brundage zou in Oktober 2021 een tweede kans krijgen bij de DWCS om een UFC contract af te dwingen. Echter tekende Brundage in September 2021 op short notice een UFC contract en komt zijn DWCS partij te vervallen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »