breaking news

BREAKING: Claudio Puelles treft Chris Gruetzemacher tijdens UFC evenement op 4 december

August 31st, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Claudio Puelles treft Chris Gruetzemacher tijdens UFC evenement op 4 december
UFC
0

TUF Latin America 3 runner-up Claudio Puelles gaat op 4 december zijn opwachting maken in de Octagon. De Peruaan gaat het opnemen tegen Chris Gruetzemacher in de Lightweight divisie. Dit melden bronnen aan MMA DNA. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Zowel Puelles als Gruetzemacher wonnen hun meest recente partij.

Claudio Puelles (MMA 9-2/UFC 2-1) kwam via TUF Latin America 3 eind 2016 de UFC binnen. Puelles wist de finale te halen van het toernooi. Puelles kwam uit voor Team Liddell. De Peruviaan versloeg in de eliminatie ronde Jose Davis Flores via TKO in de tweede ronde. Vervolgens versloeg hij Pablo Sabori via een Submission in de eerste ronde, om zo door te stoten naar de halve finale. Hier rekende af met Marcelo Rojo via Unanimous Decision. Tijdens de Finale vocht Puelles tegen de Mexicaan Martin Bravo. Bravo, een ongeslagen vechter op dat moment behield die status door Puelles in de tweede ronde via TKO te stoppen. Puelles zou vervolgens tijdens UFC 214 in Juli 2017 zijn terugkeer in de Octagon maken tegen Sage Northcutt, echter raakte hij geblesseerd waardoor hij de partij niet zou kunnen vechten. Puelles maakte vervolgens wel zijn opwachting tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen Felipe Silva. Puelles stond ver achter op de scorecards echter wist hij in de derde ronde uit het niets een Kneebar Submission te finishen. Hiermee pakte hij zijn eerste overwinning in de UFC en de Performance of the Night bonus. Puelles wist in September 2019 die overwinning een goed vervolg te geven. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Marcos Mariano. Puelles zou vervolgens pas anderhalf jaar later weer in actie komen tegen de ongeslagen Jordan Leavitt. Puelles won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Chris Gruetzemacher (MMA 15-4/UFC 3-3) kwam via TUF 22 in 2015 de UFC binnen. Gruetzemacher maakte deel uit van Team Faber. Gruetzemacher versloeg tijdens de eliminatieronde Austin Springer via TKO en werd tot het ”TUF huis” toegelaten. Vervolgens versloeg hij in de achtste finales de Duitser Sascha Sharma via Unanimous Decision. Omdat er negen personen in aanmerking kwamen voor acht kwartfinale plaatsen werd een vechter ”geslachtofferd” door Dana White en mocht niet verder vechten in het toernooi. Gruetzemacher had volgens de UFC president de minst spectaculaire overwinning gepakt in de achtste finales en mocht niet verder in het toernooi. Wel werd Gruetzemacher een gevecht beloofd op de TUF 22 Finale card. Echter blesseerde de Zweed Martin Svensson zich in de achtste finale waarna Gruetzemacher alsnog verder mocht in het toernooi. Gruetzemacher verloor uiteindelijk de kwartfinale via KO van Artem Lobov. De UFC hield zich echter wel aan hun woord en gaf Gruetzemacher een Prelimgevecht tegen Abner Lloveras tijdens de TUF 22 Finale. Gruetzemacher won het gevecht via Unanimous Decision. Mede door blessureleed zagen we Gruetzemacher in 2016 niet in de Octagon. In 2017 tijdens UFC Houston vocht Gruetzemacher tegen Chas Skelly. Skelly won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Gruetzemacher zou vervolgens in Augustus 2017 terugkeren tegen Martin Bravo, echter raakte Gruetzemacher geblesseerd waardoor hij niet kon vechten. Gruetzemacher vocht vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 tegen Davi Ramos. Ramos won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde waardoor Gruetzemacher een overwinning had tegen Joe Lauzon om een langer verblijf in de UFC te kunnen garanderen. Gruetzemacher vocht sterk in April 2018 tegen Lauzon. Hij won via TKO aan het einde van de tweede ronde en won daarmee ook nog de Performance of the Night bonus. Gruetzemacher zou vervolgens tijdens UFC Denver in Oktober 2018 terugkeren in de Octagon tegen Beneil Dariush, maar een blessure weerhield hem hiervan. Dit weerhield hem eveneens van een gevecht in Maart 2019 tegen Jesus Pinedo. Uiteindelijk maakte Gruetzemacher wel zijn opwachting in Oktober 2020 tegen Alexander Hernandez. Gruetzemacher verloor via KO in de eerste ronde. Ruim een half jaar later pakte “Gritz” wel de overwinning door via Unanimous Decision de Mexicaan Rafa Garcia te verslaan.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »