breaking news

BREAKING: Chris Curtis tekent UFC contract, treft Phil Hawes morgen in Las Vegas

October 8th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Chris Curtis tekent UFC contract, treft Phil Hawes morgen in Las Vegas
UFC
0

Het was een van de meest controversiële beslissingen die Dana White in 2018 nam om Chris Curtis na een fantastische performance geen UFC contract aan te bieden tijdens de DWCS. Nu ruim drie jaar later is Curtis alsnog een UFC vechter. Curtis vervangt Deron Winn die vanwege gezondheidsproblemen niet kan vechten. Curtis treft Phil Hawes morgen in het UFC APEX te Las Vegas. Het gevecht zal plaatsvinden in de Middleweight divisie.

Phil Hawes (MMA 10-2/UFC 2-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2014. Hawes werd in zijn beginperiode veel vergeleken met trainingspartner Jon Jones waardoor er vaak erg hoge verwachtingen waren. Met een 3-0 record deed Hawes mee aan The Ultimate Fighter 23. Hawes verloor in het eliminatie gevecht om het huis in te komen van latere winnaar Andrew Sanchez. Na vervolgens een van zijn twee partijen bij de WSOF organisatie gewonnen te hebben kreeg Hawes de kans om tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Echter verloor Hawes via TKO in de tweede ronde van Julian Marquez. Hawes vocht vervolgens een losse partij voor Bellator MMA en twee partijen voor Brave CF. Alle drie de gevechten werden gewonnen. Hawes kreeg vervolgens een derde kans van de UFC tijdens het vierde seizoen van de DWCS. Tegenstander was de Rus Khadzhimurat Bestaev. Hawes won het gevecht via TKO in de eerste ronde en kreeg eindelijk zijn UFC contract. Hawes debuteerde in Oktober 2020 voor de UFC. Via KO in de eerste ronde versloeg hij Jacob Malkoun. Hawes kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Hawes wist deze overwinning in Februari 2021 een goed vervolg te geven via een Majority Decision overwinning tegen Nassourdine Imavov. Hawes zou vervolgens in Mei 2021 ook weten te winnen van Kyle Daukaus. Ditmaal via Unanimous Decision. Vervolgens zou Hawes in Juli 2021 vechten tegen Deron Winn echter werd de partij verschoven naar Oktober. Winn moest echter een dag voor de partij om gezondheidsredenen zich terugtrekken en werd vervangen door Chris Curtis.

Embed from Getty Images

Chris Curtis (MMA 26-8/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn carrière begon in 2009. Curtis bouwde een record op van 12-4 in het regionale Amerikaanse circuit en zou uiteindelijk in 2016 tekenen bij CES MMA. Curtis werd met zijn attractieve vechtstijl een van de topvechters binnen de organisatie. Zo wist hij zijn Welterweight titel eenmaal te verdedigen. In 2018 kreeg hij de kans om tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Tegenstander was Sean Lally. Curtis imponeerde met een Hook Kick KO in de derde ronde. Verbazing vervolgens alom dat Dana White zei niet geïnteresseerd te zijn in Curtis. Curtis was in ongeloof. Uiteindelijk tekende hij in 2019 bij de PFL organisatie. Curtis won zijn debuut partij tegen Andre Fialho, maar kwam vervolgens te kort tegen de latere kampioenen Magomed Magomedkerimov en Ray Cooper III. Curtis wist hierna een winstreak te pakken van vijf partijen met onder meer een overwinning tegen Kyle Stewart. Curtis zou in November 2021 vechten voor de Fury FC titel tegen Evan Cutts, maar kreeg in Oktober 2021 een lang gehoopt maar inmiddels onverwacht telefoontje. De UFC bood hem een contract aan.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »