breaking news

BREAKING: Casey Kenney vs. Louis Smolka toegevoegd aan UFC Las Vegas op 30 mei

May 21st, 2020 | by Marcel Dorff
BREAKING: Casey Kenney vs. Louis Smolka toegevoegd aan UFC Las Vegas op 30 mei
UFC
0

Bronnen weten ons te melden dat de UFC een Bantamweight gevecht tussen Casey Kenney en Louis Smolka heeft ingepland voor 30 mei aanstaande tijdens UFC Fight Night 172 in Las Vegas, Nevada. Het gevecht zal worden gehouden in het UFC APEX. Kenney kwam begin dit jaar in actie tegen Merab Dvalishvili, maar verloor. Smolka zou in maart vechten, maar zag zijn gevecht in verband met COVID-19 gecanceld worden.

Casey Kenney (MMA 13-2-1/UFC 2-1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een succesvolle amateurcarrière in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Kenney bleef in zijn eerste zes gevechten ongeslagen en wist de Tachi Palace Fights titel te pakken. De UFC was onder de indruk en nodigde Kenney uit voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was CJ Hamilton. Kenney won het gevecht via Unanimous Decision. De UFC zag potentieel in Kenney maar achtte hem nog niet goed genoeg voor een contract. Hierdoor keerde Kenney ruim een maand later terug voor een tweede maal in de Contender Series. Ditmaal was Adam Antolin de tegenstander. Antolin wist Kenney uiteindelijk via Split Decision te verslaan waardoor Kenney zijn UFC droom voorlopig even moest vergeten. Kenney keerde terug bij de LFA waar hij in 2018 een zeer sterke run maakte in de Flyweight divisie. Zo won hij van Kendrick Latchman en Roman Salazar. Dit zou hem een titelgevecht tegen Kampioen Maikel Perez opleveren, echter raakte Perez geblesseerd. Hierdoor vocht Kenney voor de Interim titel tegen Brandon Royval. Kenney won het gevecht via Unanimous Decision. Kenney zou vervolgens in Maart 2019 de eerste dubbele Interim Kampioen worden van de organisatie. Kenney won ook de Interim Bantamweight titel door op short notice te winnen van Vince Cachero via KO in de eerste ronde. Kenney zou vervolgens wederom op short notice (een week na het winnen van de titel) zijn UFC debuut maken tegen Ray Borg. Na drie rondes won Kenney via een controversiële Unanimous Decision zijn debuut. Kenney keerde vervolgens vijf maanden later terug in de Octagon tijdens UFC 241 in Anaheim. Tegenstander was de ongeslagen Submission specialist Manny Bermudez. Kenney vocht zéér sterk en versloeg de ongeslagen Bermudez via Unanimous Decision. Kenney kon die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Rio Rancho in Februari 2020 werd via Unanimous Decision verloren van Merab Dvalishvili.

Embed from Getty Images

Louis Smolka (MMA 16-6/UFC 7-6) debuteerde in de UFC in 2014. Hij won zijn partij tegen Alptekin Ozkilic via Unanimous Decision. Na een kleine setback (Split Decision verlies tegen Chris Cariaso) datzelfde jaar kwam Smolka ijzersterk terug. Zo wist hij Richie Vaculik, Neil Seery, Paddy Holohan en Ben Nguyen achter elkaar te verslaan waardoor hij een winstreak had van vier gevechten. Wat nog meer imponeerde was dat hij zowel Vaculik, Holohan en Nguyen alledrie voor hun eigen thuispubliek wist te finishen. Smolka zou vervolgens vechten tegen Pettis, maar een blessure van Pettis gooide roet in het eten. Brandon Moreno die via TUF 24 de UFC binnenkwam nam het gevecht aan op short notice. Moreno verbaasde vriend en vijand door de hooggerankte Smolka via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Smolka nam het vervolgens op tegen de sterke Ray Borg. Smolka werd drie rondes lang ”outworked” op de grond en verloor via Unanimous Decision. Voor Smolka het tweede verlies op rij in korte tijd. Smolka die werd gezien als een directe bedreiging voor de Top 5 moest tegen Tim Elliott winnen om zijn Top 10 ranking te behouden. Dit ging echter opnieuw mis. Elliott en Smolka maakte er dan weliswaar een zeer spectaculair gevecht van dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus, maar helaas voor Smolka was Elliott de dominante partij waardoor Smolka voor de derde keer op rij verloor. Smolka moest vervolgens winnen van Matheus Nicolau om zijn Top 15 ranking te houden. Dit mislukte, Nicolau won via een dominante Unanimous Decision waardoor Smolka zijn ranking kwijtraakte en door de UFC van zijn contract werd ontheven. Echter wist Smolka bij andere organisaties zijn drie daarop volgende gevechten te winnen. Dit heeft de UFC doen besluiten de Hawaiiaan een nieuw contract te geven. Echter ditmaal wel in de Bantamweight divisie. Smolka maakte tijdens UFC Beijing in November 2018 een succesvolle terugkeer in de Octagon. Smolka versloeg de Tibetaan Su Mudaerji via Armbar Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Smolka tijdens UFC Wichita in Maart 2019 gematcht tegen Matt Schnell. Schnell imponeerde met een Triangle Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Smolka wist zich vervolgens tijdens UFC Vancouver via een TKO overwinning in de eerste ronde tegen Ryan MacDonald te revancheren en de weg naar boven weer in te zetten. Smolka zou het vervolgens opnemen tegen Davey Grant tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »