breaking news

BREAKING: Cameron VanCamp vervangt Jim Miller tegen Nikolas Motta tijdens UFC FN 192

September 11th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Cameron VanCamp vervangt Jim Miller tegen Nikolas Motta tijdens UFC FN 192
UFC
0

Jim Miller liet weten via zijn Social Media niet langer meer te vechten op 18 september tegen Nikolas Motta. Miller heeft COVID-19. De UFC heeft echter snel doorgepakt en heeft meervoudig MMA kampioen Cameron VanCamp gecontracteerd. Hij zal het in de Lightweight divisie op short notice opnemen tegen Nikolas Motta. Dit weten bronnen aan MMA DNA te melden. De partij zal plaatsvinden in het UFC APEX te Las Vegas.

Nikolas Motta (MMA 12-3/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die in 2012 zijn professionele debuut maakte. Motta maakte naam bij Shooto Brasil en zou met een 6-1 record in 2015 deelnemen aan de Braziliaanse versie van The Ultimate Fighter. Motta verloor van latere winnaar Glaico Franca in de voorrondes. Motta vocht vervolgens nog driemaal bij de Shooto Brasil organisatie. Vervolgens kwam hij een jaar niet in actie en verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Na bij de 864 FC organisatie een partij gewonnen te hebben en eveneens een partij verloren te hebben tekende Motta bij de CFFC organisatie. Na een overwinning op voormalig Interim kampioen Cesar Balmaceda mocht Motta voor de vacante titel vechten tegen Juan Gonzalez. Motta pakte de titel via Unanimous Decision. In 2020 kreeg Motta vervolgens op short notice de kans om een UFC contract te verdienen tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. In een zeer spectaculair gevecht versloeg Motta zijn tegenstander Joe Lowry via Unanimous Decision. Motta zou vervolgens zijn UFC contract krijgen. Motta zou in Mei 2021 zijn debuut maken voor de UFC tegen Damir Hadzovic, maar moest zich in verband met een blessure terugtrekken. Motta werd vervolgens in September 2021 gekoppeld aan Jim Miller. Echter moest Miller na een positieve COVID-19 test zich terugtrekken en werd Cameron VanCamp de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Cameron VanCamp (MMA 15-5-1-1/UFC 0-0-0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn debuut maakte in 2014. Daarvoor had hij al twee jaar ervaring op gedaan bij de amateurs. VanCamp vocht voor ongelooflijk veel verschillende organisaties in het regionale Amerikaanse MMA circuit. Hier wist hij maar liefst zeven titels in de wacht te slepen. Onder meer namen als voormalig UFC vechter Dan Stittgen en Craig Eckelberg werden verslagen. VanCamp wist 2021 twee partijen in de eerste ronde via Submission te winnen. De Amerikaan tekende met een winstreak van vier partijen in September 2021 bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »