breaking news

BREAKING: Bryan Barberena vs. Matt Brown toegevoegd aan UFC evenement op 4 december

September 21st, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Bryan Barberena vs. Matt Brown toegevoegd aan UFC evenement op 4 december
UFC
0

Een spectaculaire partij in de Welterweight divisie is toegevoegd aan het UFC evenement op 4 december. “Never in a boring fight” Bryan Barberena gaat het opnemen tegen Matt Brown die eveneens altijd spektakel de Octagon inbrengt. Meerdere bronnen bevestigen de boeking aan MMA DNA. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Echter lijkt het UFC APEX in Las Vegas de meest logische locatie te zijn.

Bryan Barberena (MMA 15-8/UFC 6-6) is een Amerikaanse vechter met Colombiaanse roots die sinds 2014 voor de UFC vecht. Barberena traint bij Gym-O in Gastonia, North Carolina. Barberena begon in de UFC in de Lightweight divisie. Hij won zijn debuut via TKO in de derde ronde tegen Joe Ellenberger. Vervolgens verloor hij een zeer controversiële Unanimous Decision tegen Chad Laprise in Canada. Het grote publiek maakte in Januari 2016 pas echt kennis met Barberena. Zo versloeg hij de door de UFC gehypte Sage Northcutt in de tweede ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Deze performance (inmiddels op Welterweight) leverde Barberena een gevecht op tegen de Braziliaan Warlley Alves. Volgens velen een van de grootste talenten uit Brazilië, en ook nog altijd ongeslagen. Opnieuw wist Barberena na een mindere eerste ronde orde op zaken te stellen, en won hij in Brazilië van Alves via Unanimous Decision. In December 2016 vocht Barberena tegen Colby Covington. Covington wist het gevecht naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning te pakken. Barberena keerde vervolgens in April 2017 weer terug om het op te nemen tegen Joe Proctor. Proctor was duidelijk niet opgewassen tegen Barberena die het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut besliste via TKO. Barberena werd vervolgens ingeroosterd tijdens UFC Rotterdam in September 2017 tegen de Engelsman Leon Edwards. Edwards wist met zijn takedowns de eerste en derde ronde naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision te winnen. Barberena moest vervolgens een operatie aan zijn voet ondergaan maar werd ondanks dat hij nog herstellende was door de UFC ingepland voor UFC Utica in Juni 2018 tegen Jake Ellenberger. Het gevecht zou dus uiteindelijk niet doorgaan. Barberena keerde vervolgens alsnog terug tegen Ellenberger tijdens UFC Lincoln. Barberena won via TKO in de eerste ronde. Vervolgens nam Barberena het op tijdens UFC Phoenix tegen Vicente Luque. In een van de beste gevechten van 2019 was het echter Luque die een paar seconden voor het einde het gevecht won via TKO. Barberena keerde vervolgens in Juni 2019 alweer terug in de Octagon tegen Randy Brown. Barberena kon niet voorkomen dat hij wederom in de derde ronde via TKO verloor. Barberena onderging vervolgens een rugoperatie en keerde pas in September 2020 terug in de Octagon tegen Anthony Ivy. Barberena won de partij via Unanimous Decision. Barberena zou vervolgens in November 2020 terugkeren tegen Daniel Rodriguez. Echter moest hij afzeggen nadat hij met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Na zijn herstel keerde Barberena in Juli 2021 terug in de Octagon tegen Jason Witt. In een spectaculaire partij door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus verloor Barberena via Majority Decision.

Embed from Getty Images

Matt Brown (MMA 23-18/UFC 16-12) is een van de langstzittende UFC vechters op het roster. Hij vocht hierin niet tegen de minsten. Brown staat bekend als een van de meest taaie vechters in de divisie. Echter heeft Brown het de laatste jaren moeilijk in deze divisie en verloor hij veel partijen. Onder andere Robbie Lawler, Johny Hendricks, Donald Cerrone en Demian Maia waren de tegenstanders in deze gevechten. Brown heeft een bruine band Judo en bruine band BJJ. Hij staat bekend om zijn goede cardio en zijn staande werk. Per partij deelt hij gemiddeld 60 stoten en trappen uit en 23 van zijn 48 geprobeerde takedowns waren succesvol. Brown vocht eind 2017 tijdens UFC Norfolk tegen Diego Sanchez. Brown won via een Elbow KO in de eerste ronde. Vervolgens kondigde Brown zijn MMA pensioen aan, echter is hij hierop terug gekomen. Hierdoor maakte Brown in December 2019 weer zijn opwachting in de Octagon tijdens UFC 245 tegen Ben Saunders. Brown mocht spreken van een zeer succesvolle terugkeer in het MMA. Hij versloeg Ben Saunders via KO in de tweede ronde. Brown zou het vervolgens opnemen tegen Miguel Baeza tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd opnieuw ingepland in Mei 2020. In een zeer spectaculaire partij verloor Brown aan het begin van de tweede ronde via KO. De UFC zou vervolgens een lang verwachte partij boeken tussen Brown en Carlos Condit. In een zeer spectaculaire partij verloor Brown via Unanimous Decision. Brown wist vervolgens zijn losing streak van twee partijen te doorbreken. Via KO in de tweede ronde werd gewonnen van Dhiego Lima. De “One Punch KO” leverde Brown de Performance of the Night op.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »