breaking news

BREAKING: Bryan Barberena vs. Jason Witt toegevoegd aan UFC evenement op 31 juli

May 9th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Bryan Barberena vs. Jason Witt toegevoegd aan UFC evenement op 31 juli
UFC
0

Bryan Barberena keert voor het eerst sinds zijn operatie terug in de Octagon. De Amerikaan onderging een spoedoperatie na een levensbedreigende interne bloeding. Barberena neemt het op in de Welterweight divisie tegen Jason Witt. Dit weten bronnen MMA DNA te melden. Het is nog niet bekend op welke locatie de partij plaats zal vinden. De datum is vastgesteld op 31 juli.

Bryan Barberena (MMA 15-7/UFC 6-5) is een Amerikaanse vechter met Colombiaanse roots die sinds 2014 voor de UFC vecht. Barberena traint bij Gym-O in Gastonia, North Carolina. Barberena begon in de UFC in de Lightweight divisie. Hij won zijn debuut via TKO in de derde ronde tegen Joe Ellenberger. Vervolgens verloor hij een zeer controversiële Unanimous Decision tegen Chad Laprise in Canada. Het grote publiek maakte in Januari 2016 pas echt kennis met Barberena. Zo versloeg hij de door de UFC gehypte Sage Northcutt in de tweede ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Deze performance (inmiddels op Welterweight) leverde Barberena een gevecht op tegen de Braziliaan Warlley Alves. Volgens velen een van de grootste talenten uit Brazilië, en ook nog altijd ongeslagen. Opnieuw wist Barberena na een mindere eerste ronde orde op zaken te stellen, en won hij in Brazilië van Alves via Unanimous Decision. In December 2016 vocht Barberena tegen Colby Covington. Covington wist het gevecht naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning te pakken. Barberena keerde vervolgens in April 2017 weer terug om het op te nemen tegen Joe Proctor. Proctor was duidelijk niet opgewassen tegen Barberena die het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut besliste via TKO. Barberena werd vervolgens ingeroosterd tijdens UFC Rotterdam in September 2017 tegen de Engelsman Leon Edwards. Edwards wist met zijn takedowns de eerste en derde ronde naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision te winnen. Barberena moest vervolgens een operatie aan zijn voet ondergaan maar werd ondanks dat hij nog herstellende was door de UFC ingepland voor UFC Utica in Juni 2018 tegen Jake Ellenberger. Het gevecht zou dus uiteindelijk niet doorgaan. Barberena keerde vervolgens alsnog terug tegen Ellenberger tijdens UFC Lincoln. Barberena won via TKO in de eerste ronde. Vervolgens nam Barberena het op tijdens UFC Phoenix tegen Vicente Luque. In een van de beste gevechten van 2019 was het echter Luque die een paar seconden voor het einde het gevecht won via TKO. Barberena keerde vervolgens in Juni 2019 alweer terug in de Octagon tegen Randy Brown. Barberena kon niet voorkomen dat hij wederom in de derde ronde via TKO verloor. Barberena onderging vervolgens een rugoperatie en keerde pas in September 2020 terug in de Octagon tegen Anthony Ivy. Barberena won de partij via Unanimous Decision. Barberena zou vervolgens in November 2020 terugkeren tegen Daniel Rodriguez. Echter moest hij afzeggen nadat hij met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Embed from Getty Images

Jason Witt (MMA 18-7/UFC 1-2) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2013. Witt vocht veel in het regionale MMA circuit van verschillende Amerikaanse staten en wist daar overwinningen te pakken tegen onder meer Craig Eckelberg, Mark Lemminger en UFC veteranen Isaac Vallie-Flagg en Jake Lindsey. Witt maakte vervolgens indruk tijdens zijn tweede LFA partij in 2018 door Ashkan Morvari in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te stoppen. Witt zou vervolgens nog driemaal winnen tegen onder meer Roberto Neves en Zak Bucia. Witt tekende in Juni 2020 bij de UFC en nam zijn winstreak van vier partijen mee de Octagon in. Helaas voor Witt was het geen succesvol debuut. Via TKO vroeg in de eerste ronde werd verloren van de Japanner Takashi Sato. Witt wist in zijn tweede partij voor de UFC wél zijn eerste overwinning te pakken. Via Arm-Triangle Choke Submission werd in de tweede ronde gewonnen van Cole Williams. Helaas zou Witt in zijn daarop volgende partij zwaar KO gaan in de eerste ronde tegen Matthew Semelsberger.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »