breaking news

BREAKING: Bryan Barberena treft Daniel Rodriguez op 14 november in Las Vegas

October 28th, 2020 | by Redactie
BREAKING: Bryan Barberena treft Daniel Rodriguez op 14 november in Las Vegas
UFC
0

Bryan Barberena keert alweer snel terug in de Octagon. De Welterweight vechter gaat het op 14 november aanstaande opnemen tegen Daniel Rodriguez. Bronnen weten dit aan MMA DNA te bevestigen. Beide mannen treffen elkaar in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card.

Bryan Barberena (MMA 15-7/UFC 6-5) is een Amerikaanse vechter met Colombiaanse roots die sinds 2014 voor de UFC vecht. Barberena traint bij Gym-O in Gastonia, North Carolina. Barberena begon in de UFC in de Lightweight divisie. Hij won zijn debuut via TKO in de derde ronde tegen Joe Ellenberger. Vervolgens verloor hij een zeer controversiële Unanimous Decision tegen Chad Laprise in Canada. Het grote publiek maakte in Januari 2016 pas echt kennis met Barberena. Zo versloeg hij de door de UFC gehypte Sage Northcutt in de tweede ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Deze performance (inmiddels op Welterweight) leverde Barberena een gevecht op tegen de Braziliaan Warlley Alves. Volgens velen een van de grootste talenten uit Brazilië, en ook nog altijd ongeslagen. Opnieuw wist Barberena na een mindere eerste ronde orde op zaken te stellen, en won hij in Brazilië van Alves via Unanimous Decision. In December 2016 vocht Barberena tegen Colby Covington. Covington wist het gevecht naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning te pakken. Barberena keerde vervolgens in April 2017 weer terug om het op te nemen tegen Joe Proctor. Proctor was duidelijk niet opgewassen tegen Barberena die het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut besliste via TKO. Barberena werd vervolgens ingeroosterd tijdens UFC Rotterdam in September 2017 tegen de Engelsman Leon Edwards. Edwards wist met zijn takedowns de eerste en derde ronde naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision te winnen. Barberena moest vervolgens een operatie aan zijn voet ondergaan maar werd ondanks dat hij nog herstellende was door de UFC ingepland voor UFC Utica in Juni 2018 tegen Jake Ellenberger. Het gevecht zou dus uiteindelijk niet doorgaan. Barberena keerde vervolgens alsnog terug tegen Ellenberger tijdens UFC Lincoln. Barberena won via TKO in de eerste ronde. Vervolgens nam Barberena het op tijdens UFC Phoenix tegen Vicente Luque. In een van de beste gevechten van 2019 was het echter Luque die een paar seconden voor het einde het gevecht won via TKO. Barberena keerde vervolgens in Juni 2019 alweer terug in de Octagon tegen Randy Brown. Barberena kon niet voorkomen dat hij wederom in de derde ronde via TKO verloor. Barberena onderging vervolgens een rugoperatie en keerde pas in September 2020 terug in de Octagon tegen Anthony Ivy. Barberena won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Daniel Rodriguez (MMA 13-1/UFC 3-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van anderhalf jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Rodriguez vocht enkele losse partijen voor organisaties als Bellator MMA, CXF en King of the Cage. Met succes wist Rodriguez die gevechten af te sluiten. Rodriguez maakte pas echt naam bij de Combate Americas organisatie. Daar won hij vier van in totaal vijf partijen met onder meer overwinningen tegen Ivan Castillo en Ozzie Alvarez. Mede door deze overwinningen mocht Rodriguez zijn opwachting maken in de zomer van 2019 tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Rodriguez nam het op tegen Rico Farrington. Rodriguez won de partij via Unanimous Decision echter was Dana White niet erg enthousiast waardoor Rodriguez geen UFC contract kreeg. Hierdoor ging Rodriguez terug het regionale circuit in. In December 2019 won hij de SMASH Global titel door Quinton McCottrell te verslaan. Vervolgens zou Rodriguez alsnog zijn UFC debuut gaan maken, weliswaar op short notice tegen Tim Means tijdens UFC Rio Rancho. Rodriguez had een uitstekend debuut en wist Means in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission te finishen. Rodriguez won hiermee de Performance of the Night bonus. Rodriguez werd vervolgens gekoppeld aan Kevin Holland. Echter moest Holland geblesseerd afzeggen en werd nieuwkomer Gabe Green de nieuwe tegenstander. Rodriguez won de partij via Unanimous Decision. Rodriguez zou vervolgens in Augustus 2020 terugkeren in de Octagon tegen Takashi Sato. Maar omdat Sato niet mocht vechten van de commissie werd Dwight Grant de tegenstander. Rodriguez won de partij via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »