breaking news

BREAKING: Bryan Barberena treft Anthony Ivy op 12 september tijdens UFC evenement in Las Vegas

August 8th, 2020 | by Redactie
BREAKING: Bryan Barberena treft Anthony Ivy op 12 september tijdens UFC evenement in Las Vegas
UFC
0

Bryan Barberena maakt na ruim een jaar blessureleed zijn terugkeer in de Octagon. “Bam Bam” gaat het opnemen in de Welterweight divisie tegen Anthony Ivy. Zo weten bronnen ons te melden. Beide vechters treffen elkaar in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. De partij zal plaatsvinden op 12 september aanstaande.

Bryan Barberena (MMA 14-7/UFC 5-5) is een Amerikaanse vechter met Colombiaanse roots die sinds 2014 voor de UFC vecht. Barberena traint bij Gym-O in Gastonia, North Carolina. Barberena begon in de UFC in de Lightweight divisie. Hij won zijn debuut via TKO in de derde ronde tegen Joe Ellenberger. Vervolgens verloor hij een zeer controversiële Unanimous Decision tegen Chad Laprise in Canada. Het grote publiek maakte in Januari 2016 pas echt kennis met Barberena. Zo versloeg hij de door de UFC gehypte Sage Northcutt in de tweede ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Deze performance (inmiddels op Welterweight) leverde Barberena een gevecht op tegen de Braziliaan Warlley Alves. Volgens velen een van de grootste talenten uit Brazilië, en ook nog altijd ongeslagen. Opnieuw wist Barberena na een mindere eerste ronde orde op zaken te stellen, en won hij in Brazilië van Alves via Unanimous Decision. In December 2016 vocht Barberena tegen Colby Covington. Covington wist het gevecht naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning te pakken. Barberena keerde vervolgens in April 2017 weer terug om het op te nemen tegen Joe Proctor. Proctor was duidelijk niet opgewassen tegen Barberena die het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut besliste via TKO. Barberena werd vervolgens ingeroosterd tijdens UFC Rotterdam in September 2017 tegen de Engelsman Leon Edwards. Edwards wist met zijn takedowns de eerste en derde ronde naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision te winnen. Barberena moest vervolgens een operatie aan zijn voet ondergaan maar werd ondanks dat hij nog herstellende was door de UFC ingepland voor UFC Utica in Juni 2018 tegen Jake Ellenberger. Het gevecht zou dus uiteindelijk niet doorgaan. Barberena keerde vervolgens alsnog terug tegen Ellenberger tijdens UFC Lincoln. Barberena won via TKO in de eerste ronde. Vervolgens nam Barberena het op tijdens UFC Phoenix tegen Vicente Luque. In een van de beste gevechten van 2019 was het echter Luque die een paar seconden voor het einde het gevecht won via TKO. Barberena keerde vervolgens in Juni 2019 alweer terug in de Octagon tegen Randy Brown. Barberena kon niet voorkomen dat hij wederom in de derde ronde via TKO verloor.

Embed from Getty Images

Anthony Ivy (MMA 8-3/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die sinds 2015 vecht in het professionele MMA circuit. Na een overwinning tijdens zijn debuut en een verliespartij bij Bellator MMA tekende Ivy bij de RFA organisatie. Daar wist hij te winnen van Jesse Almarez via een Headkick KO in de eerste ronde. Nadat vervolgens RFA en Legacy Fights fuseerden in het nieuwe LFA kwam Ivy voor die organisatie uit. Echter verliet hij na een overwinning op Arthur Ashton de organisatie en tekende hij bij Fury FC. Na een ongelukkig debuut wist Ivy tijdens zijn tweede partij wel te imponeren en mocht hij voor de titel vechten tegen Washington Luiz. Ivy won de titel door Luiz via een Kneebar Submission in de tweede ronde te finishen. Ivy verdedigde de titel tweemaal en pakte vervolgens ook de titel bij de WXC organisatie. Ivy kreeg vervolgens een telefoontje van de UFC en maakte zijn debuut in Juni 2020 tegen Christian Aguilera. Ivy verloor in de eerste ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »