breaking news

BREAKING: Billy Quarantillo vs. Spike Carlyle tijdens UFC Las Vegas op 30 mei

May 21st, 2020 | by Marcel Dorff
BREAKING: Billy Quarantillo vs. Spike Carlyle tijdens UFC Las Vegas op 30 mei
UFC
0

Billy Quarantillo maakt op 30 mei zijn opwachting tijdens UFC Fight Night 172. Quarantillo neemt het op tegen Spike Carlyle. Dit weten bronnen ons te melden. Het gevecht zal plaatsvinden op een Catchweight van 150 lbs. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX in Las Vegas, Nevada.

Billy Quarantillo (MMA 13-2/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière in 2013 begon. Na in het regionale circuit zes van in totaal zeven partijen gewonnen te hebben deed Quarantillo mee aan het 22ste seizoen van The Ultimate Fighter. Quarantillo won zijn eliminatiegevecht, maar verloor vervolgens van de sterke Engelsman Saul Rogers. Quarantillo kreeg ook geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims van de TUF Finale waardoor hij wederom terugkeerde het regionale circuit in. In drie jaar tijd wist Quarantillo vijf van in totaal zes partijen te winnen waaronder de King of the Cage titel. Hierdoor werd hij door de UFC uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Quarantillo had het moeilijk in de eerste ronde, maar nam het gevecht vervolgens compleet over. Uiteindelijk finishte Quarantillo zijn tegenstander Kamuela Kirk vroeg in de derde ronde en kreeg hij zijn fel begeerde UFC contract. Quarantillo zou vervolgens tijdens UFC Washington in December 2019 zijn promotionele debuut maken tegen Chris Fishgold. Echter raakte Fishgold geblesseerd waarna Jacob Kilburn de tegenstander werd. In een van de meest dominante en beste debuutgevechten van 2019 versloeg Quarantillo zijn tegenstander Kilburn via Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Quarantillo zou vervolgens in April 2020 vechten tegen Gavin Tucker. Echter werd het gevecht gecanceld in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Spike Carlyle (MMA 9-1/UFC 1-0) maakte na een amateur carrière van liefst zes jaar in 2017 de overstap naar de professionals. Carlyle imponeerde met vier overwinningen in vijf partijen en tekende een contract bij de Combate Americas organisatie. Daar wist hij zijn debuut en enige partij voor de organisatie te winnen tegen Brian Del Rosario via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Fernando Padilla verslagen en imponeerde Carlyle in zijn LFA debuut met een spinning backfist KO tegen Matthew Colquhoun in de eerste ronde. Vlak voor het einde van 2019 wist Carlyle ook nog te winnen van de sterke Jean-Paul Lebosnoyani via KO in de eerste ronde. Carlyle tekende vervolgens in Februari 2020 een contract bij de UFC. Carlyle maakte zijn debuut vervolgens tijdens UFC Norfolk tegen Aalon Cruz. Carlyle won het gevecht via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »