breaking news

BREAKING: Bantamweight clash tussen Raphael Assunção en Ricky Simón op 18 december

September 17th, 2021 | by Jamal Boussenaf
BREAKING: Bantamweight clash tussen Raphael Assunção en Ricky Simón op 18 december
UFC
0

BREAKING: Betrouwbare bronnen melden ons dat bantamweights Raphael Assunção en Ricky Simón het op 18 december, tijdens het laatste UFC evenement van het jaar, tegen elkaar op zullen nemen. Het is nog niet bekend waar het desbetreffende evenement zal plaatsvinden, al lijkt dit hoogstwaarschijnlijk het UFC Apex in Las Vegas te worden.

Raphael Assunção is op zoek naar zijn eerste overwinning in drie jaar tijd. De Braziliaan wist in 2018, door Rob Font te verslaan, voor het laatst te winnen. In 2019 zag Assunção zijn winstreeks van vier gevechten ten einde komen, toen landgenoot Marlon Moraes hem, via een ‘guillotine choke’, wist te submitten. Vervolgens verloor Assunção ook de twee gevechten die daarop volgden. In hetzelfde jaar wist Cory Sandhagen hem, via een unanimous decision, te verslaan en in zijn meest recente gevecht, dat vorige zomer tijdens UFC 250 plaatsvond, sloeg Cody Garbrandt hem knock-out. Assunção had dit jaar al twee gevechten op de planning staan, maar beide gevechten moest hij afzeggen.

Ricky Simón is momenteel bezig aan een sterke reeks. De 29-jarige Amerikaan verloor in 2019, van Rob Font, voor het laatst en wist zijn laatste drie gevechten overtuigend te winnen. Door Ray Borg in 2020, via een discutabele split decision, te verslaan wist Simón een verliesreeks van twee gevechten te doorbreken. Vervolgens nam hij het in januari op tegen Gaetano Pirrello die hij, via een ‘arm triangle choke’, wist te submitten. Nog geen maand later stond Simón weer in de octagon. Toen nam hij het, na het gevecht al twee keer eerder ingepland te hebben, eindelijk op tegen Brian Kelleher. Het werd het wachten waard. Simón kwam via een unanimous decision als winnaar uit de strijd.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »