breaking news

BREAKING: Alex Perez vs. Matt Schnell toegevoegd aan UFC evenement op 15 mei

February 21st, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: Alex Perez vs. Matt Schnell toegevoegd aan UFC evenement op 15 mei
UFC
0

Alex Perez keert op 15 mei aanstaande terug in de Octagon. De Team Oyama vechter gaat het in de Flyweight divisie opnemen tegen Matt Schnell. Dit weten meerdere bronnen ons te melden. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie.

Alex Perez (MMA 24-6/UFC 6-2) komt uit voor Team Oyama en vecht sinds 2011 Pro-MMA. Perez wist in het hoog aangeschreven Tachi Palace Fights in 2015 de titel te veroveren via een Unanimous Decision overwinning op Anthony Figueroa. Perez zou de titel vervolgens verliezen aan Adam Antolin. Na een winstreak van vier gevechten waaronder een overwinning tegen Tyler Bialecki in de CFFC organisatie mocht Perez zijn kunsten laten zien tijdens de 5de week van het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Perez had de hoog aangeschreven Kevin Gray tegenover zich staan. Perez liet echter zien dat hij in de UFC thuishoorde. Via een Anaconda Choke Submission in de eerste ronde dwong Perez een UFC contract af. De Team Oyama vechter maakte vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 zijn UFC debuut tegen de Filipijn Carls John de Tomas. Perez won het gevecht via een D’Arce Choke Submission in de tweede ronde. Perez wist vervolgens tijdens UFC Orlando in Februari 2018 dat debuut een goed vervolg te geven. Via Unanimous Decision werd Eric Shelton verslagen. Vervolgens nam Perez het op tegen de ongeslagen Jose Torres tijdens UFC 227. Perez vocht zeer sterk en versloeg Torres via KO in de eerste ronde. Hierna kreeg Perez een behoorlijke stap omhoog in competitie. Tijdens de TUF 28 Finale in November 2018 nam Perez het op tegen Joseph Benavidez. Benavidez bleek te sterk via TKO in de eerste ronde. Perez ging vervolgens terug naar de Bantamweight divisie. In Maart 2019 vocht hij in Philadelphia tegen Mark De La Rosa. Perez was duidelijk te sterk en won overtuigend via Unanimous Decision. Perez zou vervolgens in September 2019 terugkeren in de Flyweight divisie tegen Sergio Pettis. Echter raakte Perez geblesseerd waardoor hij moest afzeggen. Hierdoor keerde hij pas terug in de Octagon in Januari 2020 tijdens UFC Raleigh tegen Jordan Espinosa. Perez overtuigde via een Arm-Triangle Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Perez werd vervolgens gekoppeld aan Kai Kara-France in Mei 2020. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Een maand later vocht Perez alsnog. Ditmaal was Jussier Formiga de tegenstander. Perez vocht sterk en wist Formiga via een aantal vernietigende lowkicks in de eerste ronde te stoppen. Perez pakte eveneens de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Perez gematch worden tegen Brandon Moreno in November 2020. Maar nadat op dezelfde card Cody Garbrandt niet kon vechten tijdens zijn titelgevecht tegen Deiveson Figueiredo kreeg Perez de kans om het op te nemen tegen de kampioen. Perez verloor vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission.

Embed from Getty Images

Matt Schnell (MMA 15-5/UFC 5-3) komt uit voor American Top Team. Hij was de oud Interim Legacy FC kampioen. Schnell kwam via TUF 24 de UFC binnen, maar haalde niet de finale. De sterke Schnell werd uitgeschakeld door de latere winnaar Timothy Elliott. Hierdoor kon hij op short notice invallen tegen Rob Font tijdens dezelfde TUF 24 Finale. Schnell was een maatje te klein voor Font en verloor via TKO in de eerste ronde. Begin 2017 kreeg Schnell kans op revanche tegen de sterke Team Alpha Male vechter Hector Sandoval. Sandoval pakte echter snel in de eerste ronde via een slam en stoten op de grond de KO overwinning. Uiteindelijk bleek driemaal scheepsrecht voor de Amerikaan. Tijdens UFC 216 in Oktober 2017 pakte Schnell zijn eerste overwinning in de Octagon door de Mexicaan Marco Beltran via Unanimous Decision te verslaan. Daar wist hij in Juni 2018 een tweede overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC Singapore werd via Split Decision de Japanner Naoki Inoue verslagen. Schnell keerde hierna terug in de Bantamweight divisie en maakte in Maart 2019 zijn opwachting in Wichita tegen Louis Smolka. Schnell wist in de eerste ronde via Triangle Choke Submission het gevecht in zijn voordeel te beslissen. Schnell keerde vervolgens in Augustus 2019 weer terug in de Flyweight divisie om het op te nemen tegen Jordan Espinosa. Schnell won in de eerste ronde via Triangle Choke Submission. Schnell werd vervolgens in December 2019 gekoppeld aan de Braziliaan Alexandre Pantoja. Pantoja brak de winstreak van vier gevechten van Schnell via een KO in de eerste ronde. Schnell zou vervolgens in September 2020 vechten tegen Tyson Nam. Echter had hij problemen met het behalen van het streefgewicht en werd de partij gecanceld. Uiteindelijk vochten beide mannen alsnog tegen elkaar in Januari 2021. Schnell won de partij via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »