breaking news

“Brazilian Battle” tussen Wilson Reis en Alexandre Pantoja toegevoegd aan UFC 236

February 20th, 2019 | by Marcel Dorff
“Brazilian Battle” tussen Wilson Reis en Alexandre Pantoja toegevoegd aan UFC 236
UFC
0

De UFC 236 card die op 13 April 2019 zal plaatsvinden heeft er weer een nieuw gevecht bij. In de Flyweight divisie staat bij de mannen een gevecht op het programma tussen voormalig titeluitdager Wilson Reis en Alexandre Pantoja. Het gevecht vind plaats op een nog nader te bepalen locatie. Atlanta, Georgia is het gerucht op dit moment. Combate maakte het gevecht bekend.

Wilson Reis (MMA 23-9/UFC 7-5) vecht sinds 2013 voor de UFC. Daarvoor was hij onder meer te bewonderen in Bellator MMA. De Braziliaan is in bezit van de zwarte band BJJ en weet deze technieken vaak te vertalen naar de Octagon. Reis vocht in Februari 2017 tegen de Japanner Ulka Sasaki. Reis won het gevecht via Unanimous Decision en verdiende hiermee een titelgevecht tegen Demetrious Johnson. Voor Reis was het Sasaki-gevecht een gevaarlijk gevecht gezien hij daarvoor eigenlijk ingedeeld stond om voor de titel te vechten. Johnson haakte geblesseerd af en in plaats van het verplaatsen van dit gevecht kwam er een contender naar voren uit The Ultimate Fighter. Reis deed dus wat hij moest doen en kreeg vervolgens in April 2017 te maken met Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Johnson was duidelijk beter en versloeg Reis in de derde ronde via Armbar Submission. Reis keerde vervolgens in September 2017 terug tegen Henry Cejudo. Cejudo overklaste Reis en won via KO in de tweede ronde. Reis keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Glendale in April 2018 tegen voormalig titeluitdager John Moraga. Reis heerste in de derde ronde, maar verloor de twee eerste rondes waardoor hij uiteindelijk verloor via Unanimous Decision. Reis verloor hierdoor voor de derde keer op rij in de UFC en moest tijdens UFC Adelaide in December 2018 proberen om die balans te doorbreken. Reis slaagde daarin door Ben Nguyen drie rondes lang te domineren op de grond en zo de Unanimous Decision overwinning veilig te stellen.

Embed from Getty Images

Alexandre Pantoja (MMA 20-3/UFC 4-1) kwam via het 24ste seizoen van The Ultimate Fighter de UFC binnen. Pantoja was door de UFC van alle 16 vechters die meededen gerankt als nummer 1 dat seizoen. Een seizoen met 16 Kampioenen van andere organisaties, de winnaar mocht het opnemen tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Pantoja was de RFA kampioen (inmiddels is deze bond samen gegaan met de Legacy Fights bond en heet nu LFA) en werd gezien als de beste vechter van alle zestien deelnemers. Pantoja nam het in de eerste ronde op tegen de #16 van dat seizoen Brandon Moreno. Pantoja had het érg moeilijk tegen de jonge getalenteerde Mexicaan, maar wist in de tweede ronde uiteindelijk alsnog het gevecht te finishen via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens wist Pantoja in de kwartfinale Kai-Kara France via Unanimous Decision te verslaan. In de halve finale ging het uiteindelijk dan toch mis voor de Braziliaan. Shooto Japan Kampioen Hiromasa Ogikubo was via Unanimous Decision te sterk. Ondanks het niet behalen van de finale gaf de UFC Pantoja wel een contract. Hij nam het in Januari 2017 op tegen Eric Shelton. Shelton was als Caged Aggression MMA Kampioen een van de mede castmembers van Pantoja tijdens TUF 24. Net als Pantoja verloor Shelton in de halve finale. Beide mannen vochten een sterk gevecht tegen elkaar. Uiteindelijk won Pantoja via een zeer close Split Decision. Pantoja mocht vervolgens in Schotland gaan proberen de ”retirement party” van Seery te gaan verstoren. Dit lukte via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Met twee overwinningen op zak vocht Pantoja vervolgens in Januari 2018 in Boston tegen Dustin Ortiz. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Ortiz uiteindelijk via een enigszins controversiële Unanimous Decision. Pantoja pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Brandon Moreno tijdens UFC Santiago in Mei 2018. Pantoja domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Pantoja maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Buenos Aires tegen Ulka Sasaki. Pantoja won het gevecht vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »