breaking news

“Brazilian Battle” tussen Raphael Assuncao en Raoni Barcelos op 27 februari tijdens UFC evenement

December 19th, 2020 | by Marcel Dorff
“Brazilian Battle” tussen Raphael Assuncao en Raoni Barcelos op 27 februari tijdens UFC evenement
UFC
0

Raphael Assuncao gaat op 27 februari aanstaande proberen zijn losing streak van drie gevechten te doorbreken. De Braziliaan treft zijn landgenoot Raoni Barcelos die tot op heden nog ongeslagen is binnen de UFC. Beide Bantamweight vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door Sherdog.

Raphael Assuncao (MMA 27-8/UFC 11-5) behoort al jaren tot de beste vechters in de UFC Bantamweight divisie. De Braziliaan kwam na de overname van de WEC door de UFC de organisatie binnen. In 2011 maakte Assunção zijn debuut voor de UFC tegen Erik Koch. Assunção verloor via KO in de eerste ronde. Vervolgens wist Assunção een winstreak op te bouwen van maar liefst zeven gevechten. Onder andere Bryan Caraway, Pedro Munhoz en huidig UFC Bantamweight Kampioen T.J.Dillashaw werden verslagen. Assunção raakte begin 2015 geblesseerd, waardoor een titelgevecht uitbleef. In Juli 2016 maakte Assunção zijn terugkeer in de Octagon. Een rematch tegen T.J.Dillashaw stond gepland. Dillashaw was beter en revancheerde zich voor zijn eerder verlies een paar jaar eerder in Brazilië. Daarna nam Assunção het op tegen Aljamain Sterling. In een spannend gevecht wist Assunção aan het langste eind te trekken via een Split Decision. Daarna nam Assunção het op tegen Marlon Moraes en wederom won hij via een Split Decision. Met twee split decision overwinningen tegen sterke competitie in 2017 nam Assunção het tot slot in hetzelfde jaar op tegen Matthew Lopez tijdens UFC Norfolk. Assunção won het gevecht via KO in de derde ronde en pakte daarmee de Performance of the Night bonus. De Braziliaan werd vervolgens in Juli 2018 gematcht tegen Rob Font. Assuncao had weinig problemen met de man uit Boston en versloeg hem via een zeer eenzijdige Unanimous Decision. De UFC plande vervolgens een rematch in tussen Assuncao en Marlon Moraes. Een gevecht voor de #1 contenderspot. Moraes overpowerde Assuncao en wist na een knockdown uiteindelijk te finishen via een Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Assuncao zou in zijn daarop volgende partij zich niet kun revancheren voor zijn verlies. In Augustus 2019 werd ditmaal verloren van Cory Sandhagen via een duidelijke Unanimous Decision. Vervolgens zou Assuncao tijdens UFC Columbus in Maart 2020 vechten tegen voormalig Bantamweight kampioen Cody Garbrandt. Echter moest Garbrandt in verband met nierklachten afzeggen. De partij is nu opnieuw ingepland voor Juni 2020. Assuncao kon niet voorkomen dat hij voor de derde keer op rij verloor. Via KO laat in de tweede ronde was Garbrandt te sterk.

Embed from Getty Images

Raoni Barcelos (MMA 16-1/UFC 5-0) komt uit het team van de legendarische Braziliaanse MMA vechter Marco Ruas. Barcelos wist in Brazilië naam te maken met een 6-0 record en de Shooto Brasil titel alvorens hij in 2013 tekende bij de inmiddels gestopte RFA organisatie. Barcelos wist twee van zijn drie gevechten te winnen voor de RFA organisatie toen hij in 2015 voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen Ricky Musgrave. Barcelos won via Unanimous Decision en greep de titel. Die titel zou Barcelos tweemaal verdedigen totdat de RFA ermee ophield en samenging met de Legacy FC organisatie als LFA. Barcelos zou tijdens LFA 4 het opnemen tegen Kevin Aguilar om de titels van de RFA en de Legacy FC organisatie te ”unifiën” echter raakte Barcelos geblesseerd waardoor hij in actie kwam. Barcelos zou zijn opwachting maken in Oktober 2017 tijdens UFC São Paulo als late replacement tegen Boston Salmon. Echter raakte ook Salmon geblesseerd waardoor Barcelos pas in Juli 2018 zijn UFC debuut zou maken tegen Kurt Holobaugh. In een zeer spectaculaire partij wist Barcelos in de derde ronde Holobaugh via KO te verslaan. Beide vechters kregen hiervoor de Fight of the Night bonus. Barcelos ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag. In de Bantamweight divisie nam de Braziliaan het op tegen Chris Gutierrez tijdens de TUF 28 Finale. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde wist Barcelos ook zijn tweede gevecht in de UFC te winnen. Barcelos zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Said Nurmagomedov. Echter werd Nurmagomedov in verband met een blessure van het gevecht gehaald en vervangen door Carlos Huachin. Barcelos wist in zijn geboorteplaats uiteindelijk laat in de tweede ronde de overwinning via TKO te pakken. Barcelos werd vervolgens alsnog tegen Said Nurmagomedov gematcht tijdens UFC Busan in December 2019. Barcelos won het gevecht via Unanimous Decision. Barcelos zou het vervolgens opnemen tegen Cody Stamann tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Barcelos pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Khalid Taha in November 2020. De Braziliaan vocht sterk en won via Unanimous Decision. Beide mannen kregen de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »