breaking news

Braziliaanse sportcommissie dient klacht in tegen Roy Nelson

September 28th, 2016 | by Stefan Van Erp

De Braziliaanse sportcommissie heeft een klacht ingediend tegen Roy “Big Country” Nelson voor de trap die hij gaf aan scheidsrechter John McCarthy.

Nelson vocht tijdens UFC Fight Night 95 in Brazilië tegen Antonio “Bigfoot” Silva en won zijn partij middels een KO in de tweede ronde. Roy Nelson was van mening dat scheidsrechter John McCarthy de partij al eerder had moeten stoppen. In de tweede ronde plaatste Roy Nelson een directe rechtse tegen het hoofd van “Bigfoot” Silva waardoor deze tegen het canvas ging. Scheids McCarthy vond dat Silva niet KO was dus liet hij doorvechten. Nelson gaf daarna nog een aantal stoten terwijl hij tegen McCarthy schreeuwde dat Silva KO was. Uiteindelijk stapte McCarthy in en won Nelson de partij.

Nelson liep op dat moment met zijn armen in de lucht weg en leek zijn overwinning te gaan vieren. Toen draaide hij om, liep naar McCarthy die zich op dat moment gehurkt over Silva ontfermde en gaf hem een pushkick waardoor McCarthy viel.

Dana White liet na het incident direct al blijken dat hij ontzettend teleurgesteld is in Nelson en dat hij vindt dat Nelson zwaar gestraft moet worden. Een voorbeeld uit het verleden is Jason High. High duwde scheidsrechter Kevin Mulhall nadat hij vond dat hij ten onrechte een TKO tegen kreeg in zijn partij tegen Rafael Dos Anjos.
De commissie gaat nu bepalen of de aanklacht gegrond is en zullen deze dan verder in behandeling nemen.

Leave a Reply

Translate »