breaking news

Braziliaanse rematch tussen Iuri Alcântara en Felipe Arantes tijdens UFC 212

May 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist het Braziliaanse Combate bekend te maken dat Iuri Alcântara zijn opwachting zal maken op 3 Juni 2017 tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië. Hij neemt het op in de Bantamweight divisie tegen zijn landgenoot Felipe Arantes. Beide mannen zullen elkaar treffen in de Octagon van de Jeunesse Arena. Beide mannen kwamen elkaar in 2011 ook al eens tegen. Tijdens UFC 134 won Alcântara destijds via Unanimous Decision.

Iuri Alcantara (MMA 35-7-0-1/UFC 9-4-0-1) kwam door de fusie van de WEC met de UFC in 2011 de organisatie binnen. Alcantara wist zijn eerste twee gevechten tegen Michihiro Omigawa en Felipe Arantes te winnen, maar beet zich stuk op landgenoot Hacran Dias. Hierna volgde een No Contest tegen Pedro Nobre en een KO overwinning tegen Iliarde Santos. Dit leverde Alcantara een gevecht op tegen topcontender Urijah Faber. Alcantara domineerde onverwacht de eerste ronde, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen Faber en delfde het onderspit via Unanimous Decision. Vervolgens bleef Alcantara in 2014 in drie gevechten ongeslagen. Onder andere Wilson Reis en Russell Doane werden verslagen. Begin 2015 verloor Alcantara als grootste favoriet op de card tegen Frankie Saenz via Unanimous Decision. Alcantara herstelde datzelfde jaar door Leandro Issa te verslaan via Unanimous Decision, maar begon het nieuwe jaar (2016) opnieuw matig door ditmaal te verliezen van Jimmie Rivera via Unanimous Decision. Dit leverde de Braziliaan wel de Fight of the Night bonus op. Tijdens zijn gevecht in Londen in Oktober 2016 nam hij het op tegen thuisfavoriet Brad Pickett. Iuri Alcantara leek herboren en zette via Triangle Choke Submission in de eerste ronde waarschijnlijk zijn beste performance in zijn UFC carrière neer. Ditmaal door de UFC beloond met de Performance of the Night bonus. Diezelfde Performance of the Night bonus won Alcantara ook tijdens zijn laatste gevecht voor de UFC. In een van de beste comebacks tot nu toe in 2017 wist Alcantara na 7 minuten volledig gedomineerd te zijn door de ongeslagen Luke Sanders toch nog een konijn uit de hoed te toveren. Alcantara wist een Kneebar Submission aan te zetten bij Sanders die daarop aftikte. Een overwinning die Alcantara terug bracht in de Top 15 van de divisie.

Felipe Arantes (MMA 18-8-1-2/UFC 5-4-1-0)  is de teamgenoot van Thomas Almeida bij Chute Boxe Diego Lima, en staat net als Almeida te boek als een zeer agressieve vechter in de stand-up game. Ondanks dit gegeven versloeg hij zijn laatste twee tegenstanders via een Submission. Zijn grootste overwinning (qua naam) in de UFC dateert overigens alweer van 3 jaar geleden toen Godofredo Pepey via TKO werd gefinisht. Ook heeft ”Sertanejo” een overwinning op zijn record staan tegen UFC topcontender John Lineker, maar dit was buiten de UFC en inmiddels al weer 7 jaar geleden. Tijdens zijn laatste gevecht voor de UFC in November 2016 nam de Braziliaan het in Mexico op tegen de Mexicaan Erik Perez. In een zeer competitief gevecht won Perez uiteindelijk via een controversiële Split Decision. Arantes zal ditmaal voor eigen publiek wél willen winnen van Iuri Alcantara, aangezien hij zes jaar geleden zijn debuut voor de UFC tegen zijn landgenoot verloor.

 

Comments are closed.

Translate »