breaking news

Braziliaanse Flyweightclash tussen Jussier Formiga en Deiveson Alcantara Figueiredo in Nashville

January 17th, 2019 | by Redactie
Braziliaanse Flyweightclash tussen Jussier Formiga en Deiveson Alcantara Figueiredo in Nashville
UFC
0

De UFC heeft een nieuw gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 148 card in Nashville, Tennessee. In de Flyweight divisie treft #1 contender Jussier Formiga zijn ongeslagen landgenoot Deiveson Alcantara Figueiredo. Dit wist Combate te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Bridgestone Arena op de Main Card. Het evenement zal plaatsvinden op 23 Maart 2019.

Jussier Formiga (MMA 22-5/UFC 8-4) kwam in 2012 met een 14-1 record de UFC binnen, en staat al jaren bekend als dé beste Flyweight uit Brazilië. De Nova União vechter heeft echter nooit voor een UFC titel mogen vechten. Ondanks dat hij een beter record heeft dan enkele concurrenten die wel voor de titel mochten vechten. Formiga heeft steeds de pech om ook echt een title-eliminator te moeten vechten alvorens hij de kans krijgt om het tegen Demetrious Johnson op te nemen. Zo verloor Formiga slechts vier van in totaal elf gevechten in de UFC. De pech van de Braziliaan was dat die vier verloren gevechten allemaal title-eliminators waren. Zo mochten John Dodson, Joseph Benavidez, Henry Cejudo en Ray Borg allen voor een titel vechten. Formiga versloeg wel mannen als Chris Cariaso, Scott Jorgensen, Zach Makovsky en Dustin Ortiz. Formiga is dus met recht een zeer sterke (vooral BJJ) vechter, maar heeft moeite om de échte top van de divisie te verslaan. Formiga zou het eigenlijk tijdens UFC Phoenix in Januari 2017 opnemen tegen Sergio Pettis, maar haakte een paar weken voor het evenement geblesseerd af. Tijdens UFC Fight Night 107 mocht hij het laten zien voor eigen publiek tegen Borg. Van de zestien maal dat Formiga in Brazilië vocht won hij vijftien keer. Alleen Joseph Benavidez wist de Braziliaan via TKO te finishen. Maar ook ditmaal, in weer een soort van Title-Eliminator had Formiga geen geluk. Ray Borg was erg goed voorbereid en sleepte de overwinning in de wacht. Hierdoor bleef Formiga voorlopig uit zicht van een titelgevecht. Formiga nam vervolgens een gevecht aan tijdens UFC Saitama tegen de Japanner Ulka Sasaki. Formiga was duidelijk de sterkere vechter en versloeg Sasaki via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Formiga wist daar in Februari 2018 nog eens een spectaculaire overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC 221 in Perth, Australië versloeg Formiga de Amerikaan Ben Nguyen via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens werd Formiga in Oktober 2018 gematcht tegen Sergio Pettis. Formiga gebruikte zijn BJJ zoals altijd uitstekend en won een vrij eenzijdige partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Deiveson Alcântara Figueiredo (MMA 15-0/UFC 4-0) maakte in Juni 2017 zijn UFC debuut tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië. ”Deus da Guerra” nam het op tegen de Mexicaan Marco Beltran. Vlak voor het einde van de tweede ronde wist Alcantara zijn tegenstander hard te raken en meerdere keren knockdown te slaan. Uiteindelijk was de schade zo groot dat Beltran niet klaar stond om aan de derde ronde te beginnen waardoor Alcantara zijn eerste UFC overwinning mocht noteren. De Braziliaan die traint bij zowel de Alcantara broers (beter bekend als ”Marajó Brothers”) als Coalizão Fight Team is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Met elf finishes (vijf submissions en zes (T)KO’s) in twaalf gevechten kunnen we zeggen dat Alcantara een echte finisher is. Tijdens zijn laatste gevecht voor de SMF organisatie won Alcantara de titel door in de eerste ronde Ricardo Eduardo do Socorro da Silva via Arm Triangle Choke Submission te verslaan. ”Deus da Guerra” vocht daarvoor ook driemaal voor de sterke Jungle Fight organisatie waar hij met drie finishes ongeslagen bleef. Alcantara vocht in Oktober 2017 voor de tweede maal in de UFC. Ditmaal was de ongeslagen Amerikaan Jarred Brooks zijn tegenstander. Alcantara won (tot zijn eigen verbazing) het gevecht via Split Decision. Een op zijn zachtst gezegd zéér controversieel besluit. De Braziliaan maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Belem in Februari 2018 tegen de ongeslagen Joseph Morales. Alcantara vocht een zeer sterke partij en won via TKO in de tweede ronde. Deze prestatie wist hij te herhalen tegen de hooggerankte John Moraga in Augustus 2018 tijdens UFC Lincoln. Alcantara zou het vervolgens opnemen tegen Joseph Benavidez tijdens UFC 233 in Anaheim. Echter werd het evenement gecanceld en werd er geen nieuwe datum voor het gevecht gevonden.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »