breaking news

Braziliaans onderonsje tussen Tabatha Ricci en Maria Oliveira tijdens UFC evenement op 23 oktober

September 15th, 2021 | by Marcel Dorff
Braziliaans onderonsje tussen Tabatha Ricci en Maria Oliveira tijdens UFC evenement op 23 oktober
UFC
0

Tabatha Ricci maakt na een short notice partij in de Flyweight divisie nu haar terugkeer in de Strawweight divisie. De Braziliaanse treft op 23 oktober haar landgenote Maria Oliveira die haar UFC debuut gaat maken. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas. Combate maakte de partij bekend.

Tabatha Ricci (MMA 5-0/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die in 2013 haar debuut maakte bij de professionals. Na twee overwinningen in het regionale Braziliaanse circuit zou Ricci liefst zes jaar niet meer actief zijn in het MMA. Ricci keerde pas weer terug in 2020 bij de LFA organisatie. Daar wist ze overwinningen te pakken tegen Kelsey Arnesen en Vanessa Marie Grimes. Vervolgens wist ze daar in April 2021 nog een overwinning aan toe te voegen door Shawna Ormsby via KO in de tweede ronde te stoppen. Met een 5-0 record tekende Ricci in Juni 2021 bij de UFC. In dezelfde maand maakte ze op minder dan een week notie haar UFC debuut tegen Manon Fiorot. Ricci verloor via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Maria Oliveira (MMA 12-4/UFC 0-0) begon haar MMA carrière in 2015. Oliveira vocht veel partijen in het regionale Braziliaanse MMA circuit. Zo kwam ze onder meer uit voor Baixada Top Fight, Favela Combat en Curitiba Top Fight. In een tijdsbestek van twee jaar wist Oliveira een record van 9-2 bij elkaar te vechten wat haar een contract opleverde bij het Japanse RIZIN FF. Oliveira had in 2017 een goed debuut bij RIZIN FF door Alyssa Garcia via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd verloren van Kanna Asakura. Echter mocht Oliveira in Augustus 2018 gaan proberen om via de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series een contract bij de UFC af te dwingen. Oliveira slaagde niet in die opzet en verloor via TKO in de eerste ronde van Marina Rodriguez. Oliveira keerde terug naar Brazilië en wist daar twee partijen achter elkaar te winnen. Uiteindelijk tekende ze in September 2021 alsnog een contract bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »