breaking news

Brandon Thatch vs. Sabah Homasi tijdens UFC 207 in Las Vegas, Nevada

October 18th, 2016 | by Marcel Dorff

Las Vegas Review Journal journalist Adam Hill wist zojuist te melden dat Brandon Thatch en Sabah Homasi het tegen elkaar zullen opnemen tijdens UFC 207 in Las Vegas, Nevada. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena op 30 December 2016.

Brandon Thatch (MMA 11-4/UFC 2-3) kwam in 2013 met een 9-1 record de UFC binnen. Thatch had op dat moment een finish ratio van 100%. Al zijn gevechten won hij in de eerste ronde. Zijn enige verliespartij ging wel 3 rondes tegen Brandon Magana. Thatch imponeerde in zijn eerste twee UFC partijen en wist zowel Justin Edwards als Paulo Thiago te stoppen in de eerste ronde via TKO. Thatch zou vervolgens vechten tegen Stephen Thompson op het Main Event van UFC Broomfield. Thompson viel echter uit met een blessure. Niemand minder dan voormalig Lightweight kampioen Benson Henderson stapte in, en vocht tegen Thatch. Henderson had het de eerste drie rondes heel moeilijk met Thatch die veel groter was dan Henderson. Uiteindelijk wist Henderson het gevecht halverwege de derde ronde naar de grond te halen. Daar vond hij de achilleshiel van Thatch : de groundgame. Henderson was veel beter op de grond en finishte Thatch uiteindelijk in de vierde ronde met een Rear Naked Choke submission. Thatch werd vervolgens gematcht tegen Gunnar Nelson, maar ook dit liep niet goed af. Thatch werd knockdown geslagen en opnieuw via Rear Naked Choke gefinisht vroeg in de eerste ronde. In Maart van dit jaar vocht Thatch een zeer competitief gevecht tegen Siyar Bahadurzada. Opnieuw ging het mis voor Thatch. Bahadurzada won via Arm-Triangle Choke submission laat in de derde ronde, waardoor Thatch nu driemaal achter elkaar verloor via Submission. Thatch zou het in September eigenlijk opnemen tegen Erick Silva, maar moest geblesseerd afzeggen.

Sabah Homasi (MMA 11-6/UFC 0-1) maakte deel uit van de cast van het 21ste seizoen van TUF. Homasi kwam uit voor American Top Team. Homasi vocht het vierde gevecht voor zijn team tegen de Blackzilian Carrington Banks. Banks won na twee rondes via Unanimous Decision. Homasi kreeg geen contract aangeboden door de UFC, en vocht vervolgens voor promoties als AFC en Titan FC. Homasi kreeg dit jaar dan uiteindelijk toch een telefoontje van de UFC. Hij mocht Sean Strickland vervangen, waardoor hij het zou moeten opnemen tegen Tim Means. Homasi accepteerde het gevecht en vocht tijdens UFC 202 tegen Tim Means. Means won via TKO in de tweede ronde. Nu mag Homasi (ditmaal met een lange voorbereiding) laten zien wat hij écht waard is.

14627836_1346960311989778_1676770983_n

Leave a Reply

Translate »