breaking news

Brandon Davis vs. Kyung Ho Kang toegevoegd aan UFC 241 in Anaheim

June 21st, 2019 | by Marcel Dorff
Brandon Davis vs. Kyung Ho Kang toegevoegd aan UFC 241 in Anaheim
UFC
0

De Amerikaan Brandon Davis zal op 17 Augustus 2019 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC 241 in Anaheim, Californië treft hij de Zuid-Koreaan Kyung Ho Kang in de Bantamweight divisie. Dit wist MMA Junkie bekend te maken. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Honda Center op de Preliminary Card.

Brandon Davis (MMA 10-6/UFC 2-3) begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 en vocht vooral in zijn thuisstaat Mississippi. Bij de Summit FC organisatie vocht Davis zijn eerste acht Pro gevechten. Daar wist Davis een record van 5-3 neer te zetten. Vervolgens vocht Davis voor twee andere promoties in 2017 waar hij beide keren wist te winnen. De UFC was onder de indruk en nodigde Davis uit voor de vierde week van het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Davis nam het op tegen Austin Arnett die met een winstreak van 12 gevechten de Octagon betrad. Davis imponeerde echter in zijn gevecht tegen Arnett en won na een zeer sterke partij via Unanimous Decision. Voor Dana White reden om de Mississippi vechter een contract bij de UFC aan te bieden. Davis traint in Mississippi bij de Alan Belcher MMA Club en is vaste trainingspartner van UFC Featherweight vechter Jason Knight. Davis maakte zijn debuut voor de UFC tijdens UFC 220 in Boston in Januari 2018 tegen Kyle Bochniak. In een competitief gevecht was het uiteindelijk Bochniak die via Unanimous Decision wist te winnen. Davis keerde echter snel terug in de Octagon. Davis pakte een short notice partij aan tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Steven Peterson. In een van de betere gevechten van 2018 pakte Davis zijn eerste officiële overwinning binnen de UFC via Unanimous Decision. Beide mannen kregen voor hun gevecht de Fight of the Night bonus. Davis keerde terug in de Octagon in Mei 2018 tijdens UFC Santiago tegen Enrique Barzola. Barzola’s worstelgame was Davis te machtig waardoor de Amerikaan verloor via Unanimous Decision. Davis pakte vervolgens met slechts tien dagen voorbereiding een partij aan tegen Zabit Magomedsharipov. Na een zeer behoorlijke eerste ronde ging het uiteindelijk mis in de tweede ronde. Davis verloor via een Suloev Stretch Submission. Davis zou vervolgens een gewichtsklasse omlaag gaan. Tijdens UFC 236 in Atlanta nam hij het op tegen Randy Costa. Davis vocht sterk en won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Kyung Ho Kang (MMA 15-8-0-1/UFC 4-2-0-1) is een Zuid-Koreaanse vechter die sinds 2013 voor de UFC uitkomt. De voormalig ROAD FC Kampioen maakte zijn debuut voor de UFC tegen Alex Cáceres. Na een zeer gelijkwaardig gevecht won Cáceres via Split Decision. Echter werd het gevecht na afloop omgezet in een No-Contest nadat Cáceres positief testte voor het gebruik van Marihuana. Kang verloor vervolgens in hetzelfde jaar van Chico Camus via Unanimous Decision, en moest in 2014 in Singapore zijn verblijf in de UFC redden tegen de Japanner Shunichi Shimizu. Kang greep deze kans met een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens wist Kang ook te winnen van de Japanner Michinori Tanaka. Dit leverde hem de Fight of the Night bonus op. Kang werd vervolgens opgeroepen voor militaire dienst in Zuid-Korea. En aangezien in Zuid-Korea de dienstplicht nog altijd is ingevoerd kwam Kang daar niet onderuit. Kang maakte tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 na ruim 3.5 jaar zijn terugkeer in de Octagon. Tegenstander was Guido Cannetti. Kang had het erg moeilijk in de eerste ronde, maar wist uit het niets aan het einde van de die ronde een Triangle Choke Submission te plaatsen. Kang won en mocht dus spreken van een zeer succesvolle terugkeer. Vervolgens bracht Kang zijn winstreak van drie gevechten mee de Octagon in Augustus 2018 tegen Ricardo Ramos. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het echter Ramos die via Split Decision de overwinning pakte. Kang keerde vervolgens terug in Melbourne tijdens UFC 234 in Februari 2019. Kang vocht sterk en wist de Japanner Teruto Ishihara via een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te laten slapen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »