breaking news

Brandon Davis vs. Giga Chikadze toegevoegd aan UFC Kopenhagen

September 18th, 2019 | by Marcel Dorff
Brandon Davis vs. Giga Chikadze toegevoegd aan UFC Kopenhagen
UFC
0

De UFC heeft last minute nog een nieuw gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 160 card in Kopenhagen, Denemarken. Brandon Davis maakt zijn opwachting in de Featherweight divisie tegen Giga Chikadze. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Royal Arena op de Preliminary Card. Bloody Elbow maakte de partij bekend.

Brandon Davis (MMA 10-7/UFC 2-4) begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 en vocht vooral in zijn thuisstaat Mississippi. Bij de Summit FC organisatie vocht Davis zijn eerste acht Pro gevechten. Daar wist Davis een record van 5-3 neer te zetten. Vervolgens vocht Davis voor twee andere promoties in 2017 waar hij beide keren wist te winnen. De UFC was onder de indruk en nodigde Davis uit voor de vierde week van het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Davis nam het op tegen Austin Arnett die met een winstreak van 12 gevechten de Octagon betrad. Davis imponeerde echter in zijn gevecht tegen Arnett en won na een zeer sterke partij via Unanimous Decision. Voor Dana White reden om de Mississippi vechter een contract bij de UFC aan te bieden. Davis traint in Mississippi bij de Alan Belcher MMA Club en is vaste trainingspartner van UFC Featherweight vechter Jason Knight. Davis maakte zijn debuut voor de UFC tijdens UFC 220 in Boston in Januari 2018 tegen Kyle Bochniak. In een competitief gevecht was het uiteindelijk Bochniak die via Unanimous Decision wist te winnen. Davis keerde echter snel terug in de Octagon. Davis pakte een short notice partij aan tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Steven Peterson. In een van de betere gevechten van 2018 pakte Davis zijn eerste officiële overwinning binnen de UFC via Unanimous Decision. Beide mannen kregen voor hun gevecht de Fight of the Night bonus. Davis keerde terug in de Octagon in Mei 2018 tijdens UFC Santiago tegen Enrique Barzola. Barzola’s worstelgame was Davis te machtig waardoor de Amerikaan verloor via Unanimous Decision. Davis pakte vervolgens met slechts tien dagen voorbereiding een partij aan tegen Zabit Magomedsharipov. Na een zeer behoorlijke eerste ronde ging het uiteindelijk mis in de tweede ronde. Davis verloor via een Suloev Stretch Submission. Davis zou vervolgens een gewichtsklasse omlaag gaan. Tijdens UFC 236 in Atlanta nam hij het op tegen Randy Costa. Davis vocht sterk en won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Helaas kon Davis in Augustus 2019 die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 241 werd via Split Decision verloren van de Zuid-Koreaan Kyung Ho Kang.

Embed from Getty Images

Giga Chikadze (MMA 7-2/UFC 0-0) verdiende zijn sporen in het kickboksen, maar is inmiddels volledig gefocust op het MMA. De Georgiër maakte in 2015 zijn Pro-MMA debuut. Dit debuut was niet succesvol waarna Chikadze tekende bij de Gladiator Challenge organisatie. Na vijf overwinningen werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Chikadze stelde teleur en verloor in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission tegen Austin Springer. Chikadze keerde terug bij de Gladiator Challenge organisatie waar hij twee overwinningen op rij wist te pakken. Nu krijgt de Georgiër alsnog de kans bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »