breaking news

Brandon Davis pakt ”10 days notice” gevecht tegen Zabit Magomedsharipov in Dallas

August 29th, 2018 | by Marcel Dorff
Brandon Davis pakt ”10 days notice” gevecht tegen Zabit Magomedsharipov in Dallas
UFC
0

Brandon Davis maakte via zijn Instagram account bekend dat hij een nieuwe Harley Davidson motor had gekocht….en dat hij over 10 dagen zijn opwachting zal maken tijdens UFC 228 in Dallas, Texas tegen Zabit Magomedsharipov. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het American Airlines Center. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card. Davis vervangt de geblesseerde Yair Rodriguez.

Zabit Magomedsharipov (MMA 15-1/UFC 3-0) maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut. Nadat Magomedsharipov in kleinere Russische en Oekraïense organisaties een record had opgebouwd van 6-1 (met onder andere een overwinning op de sterke Tadzjiek Iftikhor Arbobov) werd hij in 2014 opgepikt door de Absolute Championship Berkut organisatie, kortweg ACB. Magomedsharipov debuteerde tegen de ongeslagen Oruzh Zamanov. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde wist Magomedsharipov zijn debuut goed af te sluiten. Vervolgens deed Magomedsharipov mee aan een ”8-men tournament”. Het toernooi zou hij winnen. Zowel de Kwartfinale, Halve Finale als Finale werden allen voortijdig beslist. Zo werd de Armeen Artek Nazaryan en de ongeslagen Russen Mukhamed Kokov en Abdul-Rakhman Temirov allemaal verslagen. Vervolgens mocht Magomedsharipov vechten voor de vacante titel tegen zijn landgenoot Sheikh-Magomed Arapkhanov. Via een keiharde stoot wist Magomedsharipov zijn tegenstander al in de eerste ronde tegen het canvas te slaan, en de ACB Featherweight titel te claimen. In September 2016 maakte Magomedsharipov zijn enige (en tevens laatste) verdediging van de belt tegen de Braziliaan Valdines Silva. Silva werd binnen twee minuten via TKO gefinisht. Magomedsharipov zou vervolgens zijn UFC debuut maken in Mexico City tegen Hacran Dias, maar het gevecht werd om onbekende redenen gecanceld. Vervolgens werd de Dagestani ingeroosterd tijdens UFC Rotterdam tegen Nick Hein. Hein raakte echter geblesseerd en werd op short notice vervangen door Mike Santiago. In een zeer spectaculaire performance wist Magomedsharipov zijn tegenstander uiteindelijk in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission te finishen. De UFC beloonde Magomedsharipov met de Performance of the Night bonus. Magomedsharipov keerde vervolgens terug tijdens UFC Shanghai in November 2017 tegen Sheymon Moraes. Magomedsharipov domineerde het gevecht compleet, en wist vlak voor het einde Moraes te finishen via een Anaconda Choke Submission. Wederom kreeg hij hiervoor de Performance of the Night bonus. Magomedsharipov keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC 223 in Brooklyn in April 2018 tegen Kyle Bochniak. In een zeer spectaculair gevecht won ”Zabeast” via Unanimous Decision. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Vervolgens werd Magomedsharipov gekoppeld aan Yair Rodriguez. Echter raakte de Mexicaan geblesseerd waardoor Brandon Davis zijn vervanger werd tijdens UFC 228 in Dallas.

Embed from Getty Images

Brandon Davis (MMA 9-5/UFC 1-2) begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 en vocht vooral in zijn thuisstaat Mississippi. Bij de Summit FC organisatie vocht Davis zijn eerste acht Pro gevechten. Daar wist Davis een record van 5-3 neer te zetten. Vervolgens vocht Davis voor twee andere promoties in 2017 waar hij beide keren wist te winnen. De UFC was onder de indruk en nodigde Davis uit voor de vierde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Davis nam het op tegen Austin Arnett die met een winstreak van 12 gevechten de Octagon betrad. Davis imponeerde echter in zijn gevecht tegen Arnett en won na een zeer sterke partij via Unanimous Decision. Voor Dana White reden om de Mississippi vechter een contract bij de UFC aan te bieden. Davis traint in Mississippi bij de Alan Belcher MMA Club en is vaste trainingspartner van UFC Featherweight vechter Jason Knight. Davis maakte zijn debuut voor de UFC tijdens UFC 220 in Boston in Januari 2018 tegen Kyle Bochniak. In een competitief gevecht was het uiteindelijk Bochniak die via Unanimous Decision wist te winnen. Davis keerde echter snel terug in de Octagon. Davis pakte een short notice partij aan tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Steven Peterson. In een van de betere gevechten van 2018 pakte Davis zijn eerste officiële overwinning binnen de UFC via Unanimous Decision. Beide mannen kregen voor hun gevecht de Fight of the Night bonus. Davis keerde terug in de Octagon in Mei 2018 tijdens UFC Santiago tegen Enrique Barzola. Barzola’s worstelgame was Davis te machtig waardoor de Amerikaan verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

https://www.instagram.com/p/BnCcazPF_JL/?taken-by=brandondavisufc

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »