breaking news

Brad Tavares vecht tegen Elias Theodorou tijdens de TUF 25 Finale

April 18th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanochtend wist het altijd goed ingevoerde FloCombat te melden dat Brad Tavares het op 7 Juli 2017 op zal nemen tegen TUF Nations winnaar Elias Theodorou. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden tijdens het eerste evenement van International Fight Week, namelijk de TUF 25 Finale. Net als een dag later tijdens UFC 213 zal de T-Mobile Arena het decor zijn voor het evenement. Het is niet bekend of het gevecht deel uit maakt van de Preliminary Card of Main Card.

Brad Tavares (MMA 14-4/UFC 9-4) kwam in 2010 via TUF 11 de UFC binnen. Tavares is eigenlijk de laatste jaren een stabiele factor in de Top 15 van de UFC Middleweight divisie, maar heeft in zijn laatste paar gevechten te weinig gebracht om zijn Top 15 notering te behouden. Van zijn eerste acht gevechten binnen de UFC won Tavares er zeven. Onder meer Tom Watson, Lorenz Larkin en MMA veteraan Phil Baroni werden verslagen. Na verloren te hebben van zowel Yoel Romero als van Tim Boetsch, wist Tavares in 2015 wel te winnen van Nate Marquardt. Echter verloor hij datzelfde jaar via KO van Robert Whittaker. Dit kostte Tavares zijn plek in de Top 15 van de divisie. In September 2016 wist Tavares via Split Decision te winnen van de Braziliaan Caio Magalhaes, waardoor hij weer mag hopen op een plek in de Top 15 van de UFC Middleweight divisie. Tavares zou in Januari van dit jaar vechten tegen Hector Lombard, echter raakten beide mannen geblesseerd en werd het gevecht gecanceld.

Elias Theodorou (MMA 13-1/UFC 5-1) deed als ongeslagen vechter mee in 2014 aan het TUF Nations seizoen. Theodorou wist met zijn sterke worsteltechnieken door te dringen tot de finale. Hierin versloeg hij favoriet Sheldon Westcott via TKO in de tweede ronde en won dus TUF Nations. Theodorou sloot vervolgens 2014 succesvol af met een overwinning tegen de Braziliaan Bruno Santos. In 2015 vocht Theodorou tweemaal. In Maart 2015 werd via TKO gewonnen van de Amerikaan Roger Narvaez. Echter liep Theodorou tegen zijn eerste (en voorlopig enige) verliespartij op ongeveer negen maanden later. De sterke standup van Thiago Santos was Theodorou te machtig. De Canadees kon Santos niet naar de grond halen waardoor hij het spelletje van de Braziliaan moest spelen. Een half jaar later kwam Theodorou voor eigen publiek succesvol terug met een overwinning tegen Sam Alvey. In Februari van dit jaar moest Theodorou het opnemen tegen de TUF Brazil 1 winnaar Cezar Ferreira. In een zeer competitief gevecht won Theodorou uiteindelijk een enigszins controversiële Unanimous Decision. Buiten de Octagon is Theodorou de allereerste vechter ooit die gesponsord wordt door een shampoo maatschappij. Theodorou staat ook bekend als ”The Best Hair in MMA”.

Comments are closed.

Translate »