breaking news

Brad Pickett zwaait af tegen Henry Briones tijdens UFC Londen

January 11th, 2017 | by Marcel Dorff

Brad Pickett heeft zojuist voor de derde keer Henry Briones als tegenstander voorgeschoteld gekregen. Tweemaal eerder trok Briones zich terug in verband met blessures. Ditmaal is het ook meteen de laatste Pro-MMA wedstrijd van Pickett die heeft aangegeven afscheid te nemen. Beide Bantamweights nemen het tegen elkaar op tijdens UFC Fight Night 107 in Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk. Het gevecht zal plaatsvinden op 18 Maart 2017 in de O2 Arena.

Brad Pickett (MMA 25-13/UFC 5-8) behaalde zijn grootste overwinning in de WEC. Alleen wist hij destijds nog niet hoe ”huge” deze overwinning was. Hij versloeg Demetrious Johnson via Unanimous Decision. De huidige Flyweight Kampioen die onaantastbaar is gebleken de laatste jaren. Over Pickett’s UFC carrière kan gezegd worden dat hij in ieder geval altijd komt om te knokken. De Engelsman heeft maar liefst viermaal de Fight of the Night bonus in de wacht gesleept, en eenmaal de KO of the Night bonus. Pickett kan een overwinning echter goed gebruiken. Van zijn laatste zes gevechten verloor Pickett er liefst vijf. Zijn enige overwinning was een zeer controversiële Split Decision win in Londen tegen Francisco Rivera vorig jaar Maart. Pickett vocht afgelopen December tegen Urijah Faber. Urijah Faber won via Unanimous Decision en kondigde zijn afscheid aan. Nu zit Pickett in de ”Faber rol” en zal op dit evenement zijn afscheidswedstrijd vechten.

Henry Briones (MMA 16-6-1/UFC 1-2-0) is een castmember van het eerste seizoen van TUF Latin America. Briones werd in de eliminatieronde al uitgeschakeld, maar kreeg toch een gevecht in de UFC aangeboden. In een Fight of the Night performance versloeg Briones zijn tegenstander Guido Canetti via Submission (RNC) in de tweede ronde. Vervolgens verloor Briones in Juli van 2015 van Cody Garbrandt via Unanimous Decision. Vervolgens stond Briones liefst tweemaal gepland tegen Brad Pickett, maar mede door blessures kwam het gevecht er nooit van. Briones werd eind vorig jaar ingepland tegen de sterke Douglas Silva de Andrade. In een zeer spectaculair gevecht wist Andrade uiteindelijk Briones via een Spinning Backfist TKO te slaan en er met de overwinning vandoor te gaan. Nu is Briones opnieuw ingeroosterd tegen Brad Pickett. De vraag is of ze in Mexico het spreekwoord ”Driemaal is scheepsrecht” ook kennen.

Leave a Reply

Translate »