breaking news

Brad Katona vecht voor eigen publiek tegen Hunter Azure tijdens UFC Vancouver

August 1st, 2019 | by Marcel Dorff
Brad Katona vecht voor eigen publiek tegen Hunter Azure tijdens UFC Vancouver
UFC
0

Brad Katona keert op 14 September 2019 terug in de Octagon. De Canadees zal het tijdens UFC Fight Night 158 in Vancouver opnemen tegen de ongeslagen debutant Hunter Azure. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Rogers Arena in de Bantamweight divisie. De UFC maakte het gevecht bekend via PG Matters. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Brad Katona (MMA 8-1/UFC 2-1) is een Canadese MMA vechter die sinds 2014 te vinden is in het professionele circuit. Katona debuteerde voor de Canadese MFC organisatie tegen Michael Hay. Katona won het gevecht via KO in de eerste ronde. Vervolgens pakte Katona twee overwinningen bij de Prestige FC organisatie. Katona zou vervolgens vechten tegen landgenoot en voormalig TKO Featherweight Kampioen TJ Laramie. Echter ging het gevecht niet door omdat Laramie te zwaar was. Katona pakte vervolgens twee overwinningen waaronder een winstpartij tegen Havoc FC Kampioen Austin Ryan. Echter was dit in een andere organisatie en niet voor een titel. Tijdens zijn laatste gevecht alvorens Katona meedeed aan TUF versloeg hij de Amerikaan Stephen Cervantes via Unanimous Decision. Katona zou vervolgens meedoen aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Na een enigszins verrassende overwinning tegen een van de favorieten voor de eindoverwinning, namelijk Kyler Phillips werd Katona gekoppeld in de halve finale aan Bryce Mitchell. Katona en Mitchell maakten er een boeiend en gelijkwaardig gevecht van. Echter wist Katona laat in de derde ronde uiteindelijk de rug te pakken van Mitchell en hem via Rear Naked Choke Submission tot aftikken te dwingen. Hierdoor mocht Katona vechten om de TUF 27 titel in de Featherweight divisie. Zijn tegenstander werd Jay Cucciniello. Katona won tijdens de TUF 27 Finale in Juli 2018 de titel door Cuccuniello via Unanimous Decision te verslaan. Katona keerde vervolgens terug in de Bantamweight divisie. Daar vocht hij in December 2018 tegen Matthew Lopez. Katona vocht sterk en leek Lopez vlak voor het einde te finishen. Echter wilde de dienstdoende scheidsrechter er niets van weten waardoor uiteindelijk via Unanimous Decision werd gewonnen. Katona mocht vervolgens tijdens UFC Ottawa zijn kunsten vertonen tegen Merab Dvalishvili. Dvalishvili was echter te sterk via Unanimous Decision en bracht Katona zijn eerste Pro-MMA verlies toe.

Embed from Getty Images

Hunter Azure (MMA 7-0/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een lange amateur carrière in 2017 zijn opwachting maakte bij de professionals. Azure staat bekend om zijn zeer sterke worstelgame. Na zijn eerste drie gevechten voortijdig en winnend te hebben afgesloten tekende Azure bij de LFA organisatie. Daar wist hij in 2018 zijn debuutgevecht te winnen tegen AJ Robb. Vervolgens vocht Azure nog tweemaal voor LFA in 2019. Zo werden Jaime Hernandez en AJ Schulz beiden verslagen. Hierop klopte de UFC aan bij Azure. Hij mocht meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Azure werd gekoppeld aan de eveneens ongeslagen Christian Ocon. Azure domineerde het gevecht de complete vijftien minuten. Dana White was onder de indruk en gaf Azure het contract bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »