breaking news

Boston Salmon maakt lang verwacht UFC debuut tegen Khalid Taha tijdens de TUF 28 Finale

October 18th, 2018 | by Marcel Dorff
Boston Salmon maakt lang verwacht UFC debuut tegen Khalid Taha tijdens de TUF 28 Finale
UFC
0

De Hawaiiaan Boston Salmon won in de zomer van 2017 tijdens de allereerste aflevering van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series een contract. Mede door blessures zal Salmon pas op 30 November 2018 zijn debuut maken voor de UFC tegen de Duitse Libanees Khalid Taha tijdens de TUF 28 Finale. Dit wist MMA journaliste Farah Hannoun te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Pearl Theatre op de Preliminary Card.

Boston Salmon (MMA 6-1/UFC 0-0) is een Hawaiiaanse vechter die tijdens de eerste week van Dana White’s Tuesday Night Contender Series (DWTNCS) zijn opwachting maakte. Salmon kwam binnen met een 5-1 record. Alle zes gevechten vonden plaats in de inmiddels opgeheven RFA organisatie. Het enige gevecht dat verloren werd was het laatste gevecht via Split Decision. Echter maakte Salmon tijdens DWTNCS een zeer goede indruk tegen de ongeslagen Team Alpha Male vechter Ricky Turcios. Salmon won het gevecht via Unanimous Decision in een van de beste partijen tot dusver. Salmon kreeg een contract aangeboden van de UFC, en zou tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017 zijn opwachting maken tegen Augusto Mendes. Echter raakte Mendes geblesseerd waarna Raoni Barcelos de nieuwe tegenstander werd. Vervolgens raakte Salmon geblesseerd waardoor Salmon pas in November 2018 zijn UFC debuut zal maken.

Embed from Getty Images

Khalid Taha (MMA 12-2/UFC 0-1) is een Duitser van Libanese afkomst die sinds 2013 uitkomt in het Pro-MMA. Taha vocht vooral veel in het regionale circuit van Duitsland en wist daar zeer hoge ogen te gooien. Taha pakte in zijn zesde Pro gevecht al de Fair FC titel. Ook vocht Taha driemaal voor het prestigieuze GMC. Daar pakte Taha ook driemaal de winst. Taha werd vervolgens door de Japanse RIZIN FF organisatie uitgenodigd om mee te doen aan het zestienkoppige Bantamweight toernooi. Taha nam het in de eerste ronde op tegen de Japanner Keita Ishibashi. Taha versloeg Ishibashi via TKO in de eerste ronde en ging verder naar de kwartfinales. Daar trof hij Takafumi Otsuka. Otsuka bleek uiteindelijk via Mounted Guillotine Choke Submission in de eerste ronde te sterk voor Taha en bracht de ongeslagen winstreak van de Duitser van elf gevechten ten einde. Taha tekende vervolgens een contract bij Brave CF. Tijdens Brave CF 12 in Jakarta vocht Taha tegen Hamza Kooheji. Taha imponeerde via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Eind Juni 2018 tekende Taha een verbintenis bij de UFC. Hij debuteerde vervolgens tijdens UFC Hamburg een maand later tegen voormalig Cage Warriors Kampioen Nad Narimani. Narimani was Taha worstelend de baas en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »