breaking news

Bonjasky gaat in op uitdaging Rico Verhoeven

February 3rd, 2017 | by Stefan Van Erp

Remy Bonjasky heeft vandaag via RTL Late Night laten weten dat hij de uitdaging van Rico Verhoeven aan wil gaan. Verhoeven daagde Bonjasky onlangs via het programma Peptalk van ZiggoSport uit om het tegen hem op te nemen. Bonjasky verwacht een half jaar nodig te hebben om topfit te raken. 

Remy Bonjasky (78-18) is een drievoudig K1 World Grand Prix kampioen. Bonjasky begon zijn professionele carrière in 1995 waarin hij het opnam tegen Valentijn Overeem. In 2003 won hij voor het eerst de K-1 World Grand Prix in Japan door op 1 avond te winnen van Peter Graham, Cyril Abidi en Musashi. In 2004 herhaalde Bonjasky dit kunststukje door opnieuw Musashi in de finale te verslaan. In 2008 won Bonkasky opnieuw. Ditmaal won hij van Badr Hari in de finale omdat Hari een trap uitdeelde nadat Bonjasky was uitgegleden. In 2009 nam Bonjasky voor het laatste deel aan de World Grand Prix. Hij reikte tot de halve finale waar Semmy Schilt te sterk voor hem was. Daarna leek Bonjasky met pensioen te gaan totdat hij in 2012 zijn comeback maakte. GLORY wist hem te strikken en Bonjasky begon voortvarend door via een decision te winnen van Anderson Silva. Hij mocht daarna meedoen aan het Heavyweight toernooi waarin hij de eerste ronde wist te winnen van Filip Verlinden. De tweede ronde verloor Bonjasky tegen Jamal Ben Saddik via een unanimous decision. Daarna vocht Bonjasky tot 2014 nog driemaal voor GLORY. Tweemaal verloor hij en zijn laatste partij tegen Mirko “Cro Cop” Filipovic wist hij winnend af te sluiten.

Rico Verhoeven (50-10-1) is dé te kloppen man op het moment. Verhoeven is sinds juni 2014 de Heavyweight kampioen in GLORY. Daarna heeft hij hem 5 keer succesvol verdedigd. In 2004 begon Verhoeven zijn professionele carrière met een Draw tegen Brian Douwes tijdens een gala in Beverwijk. Daarna vocht Verhoeven zich naar zeven overwinningen op rij. In 2008 vocht Verhoeven voor het eerst buiten Nederland. Honolulu, Hawaii was de bestemming waar hij een K-1 Grand Prix Super Fight vocht tegen Koichi Watanabe. Verhoeven won via Decision. In 2012 debuteerde Verhoeven voor GLORY waar hij deelnam aan het Heavyweight tournament om de eerste Heavyweight kampioen in GLORY te worden. Verhoeven reikte tot de halve finale waarin Semmy Schilt te sterk was. Nadat hij daarna twee partijen op rij won mocht Verhoeven opnieuw vechten in het Heavyweight tournament. Hij won van achtereenvolgens Gökhan Saki en Daniel Ghiță. Op 21 juni was het zo ver. Verhoeven vocht voor de titel tegen Daniel Ghiță nadat Semmy Schilt noodgedwongen moest stoppen door hartproblemen. Verhoeven won via een unanimous decision en is daarmee de tweede Heavyweight kampioen in GLORY.

De precieze datum en accomodatie voor het gevecht is nog niet bekend. Houd MMA DNA in de gaten voor updates omtrent Verhoeven vs. Bonjasky.

Comments are closed.

Translate »