breaking news

Bobby Nash vervangt Yancy Medeiros tegen Li Jingliang tijdens UFC Denver

December 30th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat het Welterweightgevecht tussen Yancy Medeiros en Li Jingliang niet langer staat gepland voor UFC on FOX 23 in Denver, Colorado. Medeiros is om vooralsnog onbekende redenen van het gevecht gehaald en zal worden vervangen door UFC debutant Bobby Nash. Het gevecht tussen Jingliang en Nash zal plaatsvinden op 28 Januari 2017 in het Pepsi Center.

Li Jingliang (MMA 11-4/UFC 3-2) werd als de Legend FC kampioen door de UFC in 2013 gecontracteerd. Het duurde echter ruim een jaar voordat we Li Jingliang ook daadwerkelijk in de UFC zagen. Jingliang won via Split Decision in zijn UFC debuut van David Michaud. Jingliang heeft weliswaar twee partijen verloren binnen de UFC, maar dat waren partijen met een verhaal. Zo werd tegen Nordine Taleb verloren via Split Decision. In Canada tegen de Frans-Canadees, het was in ieder geval controversieel. Ook verloor Jingliang in de derde ronde via Submission van Keita Nakamura. Jingliang had de twee rondes daarvoor gedomineerd. Tegen Dhiego Lima en Anton Zafir boekte de Chinees KO overwinningen, beide in de eerste ronde. Jingliang zal zijn winstreak naar twee willen uitbouwen.

Bobby Nash (MMA 8-1/UFC 0-0) maakt dus op short notice zijn UFC debuut. Nash was al in training omdat hij voor de Warrior Xtreme Cagefighting Titel zou vechten op 13 Januari 2017 tegen Dequan Townsend. Dit gevecht gaat door de overgang van Nash naar de UFC uiteraard niet meer door. In zijn meest recente gevecht versloeg Nash voormalig UFC vechter Lewis Gonzalez via KO in de tweede ronde. Nash heeft een winstreak van zes gevechten, hiervan won hij er vier via (T)KO, één via Submission en één via Decision. De Welterweight vechter uit East Lansing, Michigan verloor slechts eenmaal in zijn Pro-MMA carrière. Dit gebeurde in 2015 via Unanimous Decision.

pixlr_20161230213249540

Leave a Reply

Translate »