breaking news

Blessures wijzigen gevechten in aanloop naar UFC Houston

January 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder deze week ging het gerucht al dat zowel Johnny Case als Evan Dunham geblesseerd waren geraakt en niet zouden kunnen vechten op 4 Februari 2017 tijdens UFC Fight Night 104 in Houston, Texas. Vandaag kwam MMAFighting met de bevestiging dat beide vechters in verband met een blessure van de card zijn gehaald. Hierdoor zaten James Vick (tegenstander Case) en Abel Trujillo (tegenstander Dunham) zonder opponent. Geluk bij een ongeluk zijn het beiden Lightweight vechters zodat de UFC kon besluiten om beide mannen tegenover elkaar te zetten. Vick en Trujillo zullen dus de Octagon delen begin Februari in het Toyota Center.

James Vick (MMA 9-1/UFC 5-1) kwam in 2012 via TUF 15 de UFC binnen. Vick behaalde de halve finale van dat seizoen, maar verloor van de latere winnaar Michael Chiesa. Het duurde vervolgens een jaar voordat Vick zijn officiële UFC debuut zou maken. Ramsey Nijem werd via Guillotine Choke Submission binnen één minuut gefinisht. Hierna volgden in 2014 overwinningen tegen Valmir Lazaro en Nick Hein. Vervolgens kreeg Vick zijn eerste Main Card ”spot” in Australië tegen de eveneens ongeslagen thuisfavoriet Jake Matthews. Vick versloeg de publiekslieveling via Guillotine Choke Submission vlak voor het einde van de eerste ronde. De UFC beloonde Vick met de Performance of the Night bonus. In April van dit jaar versloeg James Vick de Braziliaanse TUF winnaar Glaico Franca, waarna hij voor het eerst een gerankte tegenstander tegenover zich kreeg in de naam van Beniel Dariush. Dariush die afkwam van een verlies tegen Michael Chiesa was niet van plan het rustig aan te doen en verraste Vick een aantal malen. Vick wankelde waarna Dariush de aangeslagen Vick finishte via KO. Het eerste Pro-MMA verlies voor James Vick. Vick zal tegen Trujillo voor het eerst sinds zijn KO weer de Octagon instappen.

Abel Trujillo (MMA 15-6-0-1/UFC 6-2-0-1) kwam in 2012 de UFC binnen. Tijdens zijn UFC debuut versloeg hij in de tweede ronde Marcus LeVesseur via TKO. Vervolgens werd Trujillo ”geragdolled” door Khabib Nurmagomedov die hem 21 (!!!) keer in drie rondes neer haalde. Vervolgens eindigde een gevecht met Roger Bowling in een No-Contest door een illegale knie van Trujillo. Echter wist Trujillo vier maanden later te herstellen door Bowling ditmaal TKO te slaan. In 2014 begon Trujillo goed. Zo won hij via KO van voormalig WEC Kampioen Jamie Varner, dit leverde Trujillo zowel de KO als de Fight of the Night bonus op. Eind 2014 ging het mis toen Trujillo tegenover Tony Ferguson stond. De inmiddels topcontender in de Lightweight divisie versloeg Trujillo laat in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Vanaf dat moment heeft Trujillo driemaal gewonnen binnen de UFC. Zo werd een Submission verlies tegen Gleison Tibau omgedraaid in een diskwalificatie winst voor Trujillo nadat na afloop bleek dat Tibau verboden middelen had gebruikt. De andere twee overwinningen kwamen via een Guillotine Choke Submission tegen Tony Sims, en een Unanimous Decision tegen Jordan Rinaldi. Trujillo gaat proberen voor het eerst in zijn UFC carrière er vier achter elkaar te winnen.

Comments are closed.

Translate »