breaking news

Blessure Karol Rosa zorgt voor partij tussen Sijara Eubanks en Priscila Cachoeira op 24 juli

May 28th, 2021 | by Marcel Dorff
Blessure Karol Rosa zorgt voor partij tussen Sijara Eubanks en Priscila Cachoeira op 24 juli
UFC
0

Karol Rosa is geblesseerd geraakt en zal zodoende niet in actie komen op 12 juni tijdens UFC 263 tegen Sijara Eubanks. De UFC heeft hierdoor Eubanks overgeheveld naar een evenement op 24 juli. Nieuwe tegenstandster is Priscila Cachoeira in de Bantamweight divisie. Beide vrouwen treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie, echter lijkt dit Las Vegas te gaan worden. Combate wist de wijziging te melden.

Sijara Eubanks (MMA 6-6/UFC 4-4) was een van dé verrassingen van TUF 26. Eubanks is een BJJ Black Belt. Eubanks die bij Invicta FC vocht bracht een record mee van 2-2 naar het TUF huis. Eubanks werd gematcht tegen Maia Stevenson in de achtste finales van het toernooi. Eubanks won het gevecht via een Kimura Submission in de tweede ronde. Hierdoor moest ze in de kwartfinale vechten tegen DeAnna Bennett. Eubanks wist Bennett via een Headkick KO in de eerste ronde te finishen. Eubanks ging vervolgens door naar de halve finale en moest het opnemen tegen de favoriet voor de eindzege Roxanne Modaferri. Eubanks wist de overwinning te pakken via Unanimous Decision en wist hiermee een van dé favorieten voor de titel uit te schakelen. En belangrijker nog, ze mocht voor de Flyweight titel vechten. Echter had Eubanks net als tijdens het TUF seizoen problemen met het streefgewicht te halen. Een dag voor de finale werd ze in verband met nierfalen van het titelgevecht gehaald, waardoor nog moest wachten op haar UFC debuut en ook niet voor de titel mocht vechten. Haar UFC debuut maakte ze uiteindelijk tijdens UFC Utica in Juni 2018 tegen Lauren Murphy. Eubanks vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens maakte Eubanks haar opwachting in New York tijdens UFC 230 tegen Roxanne Modafferi. Eubanks was beter en won het gevecht via Unanimous Decision. Eubanks mocht vervolgens proberen om een verloren gevecht uit het verleden recht te zetten. Tijdens UFC Rochester in Mei 2019 nam ze het voor de tweede maal op tegen Aspen Ladd. Ladd was wederom te sterk via Unanimous Decision. Beide vrouwen kregen de Fight of the Night bonus voor het gevecht. Eubanks werd vervolgens in September 2019 in Mexico City gekoppeld aan Bethe Correira. Eubanks verloor via Unanimous Decision. Eubanks werd vervolgens in April 2020 gekoppeld aan Sarah Moras. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd een maand later alsnog ingepland. Eubanks doorbrak haar losing streak van twee gevechten en versloeg Moras via Unanimous Decision. Eubanks werd vervolgens in Augustus 2020 gekoppeld aan Macy Chiasson. Echter moest Chiasson verstek laten gaan en werd vervangen door Karol Rosa. Helaas zou ook Rosa niet kunnen vechten in verband met problemen bij het verliezen van gewicht. Hierdoor werd Eubanks een week later ingepland tegen Julia Avila. Eubanks vocht zeer sterk en won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou Eubanks nog twee weken later terugkeren in de Octagon. Tegen Ketlen Vieira werd op short notice verloren via Unanimous Decision. Helaas voor Eubanks wist ze zich in December 2020 niet te revancheren voor dat verlies. Via Unanimous Decision werd verloren van de Zweedse Pannie Kianzad. Eubanks werd vervolgens in Juni 2021 gematcht tegen Karol Rosa. Maar nadat Rosa geblesseerd raakte werd Eubanks opnieuw ingepland een maand later tegen Priscila Cachoeira.

Embed from Getty Images

Priscila Cachoeira (MMA 10-3/UFC 2-3) is een Braziliaanse vechtster die uitkomt voor Paraná Vale Tudo. Cachoeira startte haar Pro-MMA carrière pas in 2016. ”Pedrita” zoals haar bijnaam luidt vocht vooral in Rio de Janeiro en Curitiba. Cachoeira had een record van acht overwinningen en geen verliespartijen alvorens ze de UFC binnenkwam. In totaal won Cachoeira vier van die acht gevechten via (T)KO, maar ging eveneens zo vaak naar de jugdes scorecards. Tijdens haar laatste gevecht in September 2017 versloeg ze Rosy Duarte via KO. Cachoeira zou eigenlijk haar UFC debuut maken tegen Lauren Murphy tijdens de TUF 26 Finale. Echter kreeg de Braziliaanse haar visum niet rond en werd het gevecht gecanceld. Cachoeira maakte vervolgens haar debuut tijdens UFC Belem in Februari 2018 tegen Valentina Shevchenko. Cachoeira verloor een zeer eenzijdige partij via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Mede door blessures keerde Cachoeira pas ruim een jaar later tijdens UFC Londen terug in de Octagon. Cachoeira verloor in een gelijkwaardig gevecht van Molly McCann via Unanimous Decision. Vervolgens pakte Cachoeira een short notice partij aan tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen landgenote Luana Carolina. Cachoeira kwam wederom te kort en verloor via Unanimous Decision. Vervolgens zou de Braziliaanse haar landgenote Ariane Lipski treffen in November 2019 tijdens UFC São Paulo. Echter werd Cachoeira in verband met een USADA kwestie van de partij gehaald. Cachoeira kreeg vier maanden schorsing. Cachoeira kreeg in Februari 2020 een laatste kans van de UFC. Op short notice nam ze het op tegen Shana Dobson tijdens UFC Auckland. Cachoeira won de partij via KO in de eerste ronde en pakte daarmee ook de Performance of the Night bonus. Cachoeira zou vervolgens in Oktober 2020 vechten tegen Cortney Casey. Echter werd de partij gecanceld nadat Cachoeira problemen had met gewicht maken. Cachoeira werd vervolgens in Mei 2021 gekoppeld aan Gina Mazany. Cachoeira had het erg moeilijk, maar wist de partij volledig te keren en via TKO in de tweede ronde de overwinning te pakken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »