breaking news

Blagoy Ivanov vs. Augusto Sakai opnieuw ingepland voor UFC evenement op 23 mei

May 7th, 2020 | by Redactie
Blagoy Ivanov vs. Augusto Sakai opnieuw ingepland voor UFC evenement op 23 mei
UFC
0

De Heavyweight partij tussen Blagoy Ivanov en Augusto Sakai is opnieuw ingepland. Beide vechters zouden het eigenlijk op 9 mei in São Paulo tegen elkaar opnemen echter werd dat evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Beide mannen staan nu ingepland op 23 mei aanstaande tijdens UFC Fight Night 177 op een nader te bepalen locatie in de Verenigde Staten. Het gerucht gaat dat de locatie het UFC APEX in Las Vegas zal zijn. Echter is dit nog niet bevestigd. Combate meldde de partij.

Blagoy Ivanov (MMA 18-3-0-1/UFC 2-2-0-0) begon zijn professionele MMA carrière in 2007. Hij vocht voor een aantal Bulgaarse promoties voordat hij de stap naar Bellator maakte. Daar vocht Ivanov zich naar de finale van het Heavyweight toernooi waar hij zijn eerste nederlaag leed tegen Alexander Volkov. Daarna stapte Ivanov over naar WSOF wat later in PFL veranderde. Hij mocht tijdens zijn eerste partij direct voor de titel vechten en wist deze ook te winnen. Vervolgens verdedigde Ivanov deze titel viermaal succesvol. Ivanov tekende in 2017 een contract bij de UFC en maakte in Juli 2017 tijdens het Main Event van UFC Boise zijn debuut tegen Junior dos Santos. Ivanov kon niet overtuigen en verloor via Unanimous Decision. Ivanov zou vervolgens in Maart 2019 terugkeren in de Octagon tegen Ben Rothwell. Tijdens UFC Wichita won Ivanov via een enigszins controversiële Unanimous Decision. De Bulgaar werd hierna gekoppeld aan Tai Tuivasa tijdens UFC 238 in Chicago. In een zeer gelijkwaardige partij was het Ivanov die via Unanimous Decision de overwinning pakte. Helaas voor Ivanov kon hij in November 2019 zijn winstreak niet uitbreiden naar drie partijen. Via Split Decision werd in New York verloren van Derrick Lewis. Ivanov zou vervolgens in Mei 2020 vechten tegen Augusto Sakai. Echter ging de partij in verband met COVID-19 niet door. Uiteindelijk wordt de partij alsnog dezelfde maand gevochten.

Embed from Getty Images

Augusto Sakai (MMA 14-1/UFC 3-0) is een Braziliaanse MMA vechter met Japanse roots. Sakai begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Nadat hij zijn eerste vier gevechten gewonnen had in de regionale Braziliaanse organisaties via (T)KO in de eerste ronde contracteerde Bellator MMA de Braziliaan. Sakai won zijn debuut via TKO in de tweede ronde tegen Rob Horton. Na vervolgens nogmaals voor een Braziliaanse organisatie gevochten te hebben keerde Sakai terug bij Bellator. Sakai pakte drie achtereenvolgende overwinningen waaronder een TKO win tegen Daniel Gallemore. Vervolgens werd voor het eerst niet gewonnen. Een partij tegen Dan Charles eindigde in een Majority Draw. Sakai werd vervolgens gekoppeld aan Cheick Kongo. Kongo won via Split Decision en bezorgde Sakai zijn eerste verlies van zijn carrière. Sakai keerde terug in Brazilië waar hij een overwinning pakte voor de Imortal FC organisatie. Vervolgens werd Sakai uitgenodigd om deel te nemen aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Sakai won zijn gevecht tegen Marcos Conrado via TKO in de tweede ronde en dwong daarmee een contract af bij de UFC. Sakai zou vervolgens al een maand later debuteren voor de UFC. Tijdens UFC São Paulo werd in de derde ronde via TKO gewonnen van de Amerikaan Chase Sherman. Sakai keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019. Via een controversiële Split Decision werd gewonnen van Andrei Arlovski. Sakai zou vervolgens tijdens zijn derde partij binnen de UFC weinig last hebben van controverse. Tijdens UFC Vancouver werd binnen een minuut via KO afgerekend met de Pool Marcin Tybura. Sakai zou het vervolgens opnemen in Mei 2020 tegen Blagoy Ivanov. Echter mocht hij in verband met COVID-19 niet naar de Verenigde Staten vliegen. Hierdoor moest hij zich noodgedwongen terugtrekken. Uiteindelijk zal de partij alsnog worden gevochten.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »