breaking news

BKFC immens populair bij oud UFC en Bellator MMA vechters

October 10th, 2021 | by Lennart Van Arendonk
BKFC immens populair bij oud UFC en Bellator MMA vechters
Boksen
0

Twee voormalige UFC vechters stonden gisteravond (9 oktober) op het canvas van Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) in de Interstate Arena van Billings, Montana. Het was aan Joe Riggs en Melvin Guillard om het main event te verzorgen en het publiek te trakteren op een bloederige bokspartij. Uiteindelijk pakte Riggs een knock-out winst in de eerste ronde en sloeg Guillard horizontaal de touwen in.

Riggs plaatste een scherpe linkse directe stoot op de kin van Guillard en haalde de scheidsrechter over om de partij te stoppen. Riggs pakt hiermee zijn derde winst bij de promotie en geeft zijn record na een draw en een loss weer een groene kleur.

Bare Knuckle Fighting Championship lijkt razend populair bij oude bekende Bellator MMA en Ultimate Fighting Championship vechters. Zo stonden namen als Artem Lobov, Chase herman, Bac Rawlings, Jason Knight, Héctor Lombard, Thiago Alves, Chris Leben en Paige VanZant ook al eens op het canvas van een evenement.

De promotie spreekt zelfs over ‘The World’s Fastest Growing Sport’. Een slogan waar voorheen de MMA wereld mee pronkte. De populariteit van het vechten met blote vuisten is in een stroomversnelling gekomen. De bloederige gezichten, de knock-outs en het harde uiterlijk lijkt meer indruk te maken dan de schitterende takedowns en scherpe submission technieken. het zijn tenslotte de aanstootgevende beelden die de mainstream media halen en daarmee kijkers trekken.

Aanstaande 23 oktober staat het volgende evenement van BKFC in de agenda. Dan is het aan de oud Bellator MMA vechter, David Rickels om te vechten tegen The Ultimate Fighter veteraan Julian “Let Me Bang Bro” Lane.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »