breaking news

Billy Quarantillo vs. Herbert Burns toegevoegd aan UFC evenement op 17 juli

April 17th, 2021 | by Marcel Dorff
Billy Quarantillo vs. Herbert Burns toegevoegd aan UFC evenement op 17 juli
UFC
0

Billy Quarantillo keert op 17 juli aanstaande terug in de Octagon. De Amerikaan maakte dit bekend via zijn eigen social media. Hij gaat het opnemen in de Featherweight divisie tegen Herbert Burns. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Zowel Quarantillo en Burns verloren hun laatste partij en kunnen een overwinning goed gebruiken.

Billy Quarantillo (MMA 15-3/UFC 3-1) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière in 2013 begon. Na in het regionale circuit zes van in totaal zeven partijen gewonnen te hebben deed Quarantillo mee aan het 22ste seizoen van The Ultimate Fighter. Quarantillo won zijn eliminatiegevecht, maar verloor vervolgens van de sterke Engelsman Saul Rogers. Quarantillo kreeg ook geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims van de TUF Finale waardoor hij wederom terugkeerde het regionale circuit in. In drie jaar tijd wist Quarantillo vijf van in totaal zes partijen te winnen waaronder de King of the Cage titel. Hierdoor werd hij door de UFC uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Quarantillo had het moeilijk in de eerste ronde, maar nam het gevecht vervolgens compleet over. Uiteindelijk finishte Quarantillo zijn tegenstander Kamuela Kirk vroeg in de derde ronde en kreeg hij zijn fel begeerde UFC contract. Quarantillo zou vervolgens tijdens UFC Washington in December 2019 zijn promotionele debuut maken tegen Chris Fishgold. Echter raakte Fishgold geblesseerd waarna Jacob Kilburn de tegenstander werd. In een van de meest dominante en beste debuutgevechten van 2019 versloeg Quarantillo zijn tegenstander Kilburn via Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Quarantillo zou vervolgens in April 2020 vechten tegen Gavin Tucker. Echter werd het gevecht gecanceld in verband met COVID-19. Uiteindelijk zou Quarantillo vechten in Mei 2020 tegen Spike Carlyle. In een zeer attractieve partij won Quarantillo via Unanimous Decision. Hier wist Quarantillo in September 2020 een derde overwinning in de Octagon aan toe te voegen. Via KO in de derde ronde werd Kyle Nelson verslagen. De UFC zou vervolgens drie maanden later de partij tegen Gavin Tucker opnieuw inplannen. Quarantillo verloor het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Herbert Burns (MMA 11-3/UFC 2-1) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2012 actief is in het Pro-MMA. Herbert is de jongere broer van Gilbert Burns die eveneens in de UFC vecht. Burns won zijn eerste Pro gevecht en zou in 2013 direct tekenen bij ONE Championship. Daar imponeerde hij met vijf achtereenvolgende overwinningen tegen onder meer Edward Kelly, Honorio Banario en Timofey Nastyukhin. Burns verloor vervolgens echter tweemaal en verliet de organisatie. In 2018 tekende de Braziliaan bij de Titan FC organisatie. Daar wist hij tweemaal te winnen. Onder meer van voormalig Kampioen Luis Gomez. Tijdens die overwinning zat Dana White cageside voor het programma “Dana White: Lookin’ for a Fight”. Burns kreeg door zijn overwinning de kans om te vechten tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. De Braziliaan versloeg Darrick Minner in de eerste ronde via een Triangle Armbar Submission en verdiende daarmee een UFC contract. Burns maakte in Januari 2020 zijn UFC debuut tegen M-1 Global kampioen Nate Landwehr. Burns wist via een KO in de eerste ronde een uitstekend debuut neer te zetten in de UFC. De Braziliaan kreeg voor deze prestatie de Performance of the Night bonus. Vervolgens nam hij een gevecht op een Catchweight van 150 lbs aan tegen MMA veteraan Evan Dunham. Burns imponeerde wederom met een Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde. Burns kon echter in Augustus 2020 zijn goede overwinningen geen goed vervolg geven. Via TKO in de tweede ronde werd verloren van Daniel Pineda.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »