breaking news

Billy Quarantillo treft Kyle Nelson tijdens UFC evenement op 12 september

August 6th, 2020 | by Redactie
Billy Quarantillo treft Kyle Nelson tijdens UFC evenement op 12 september
UFC
0

Billy Quarantillo keert op 12 september aanstaande terug in de Octagon. De Amerikaan gaat het opnemen tegen Kyle Nelson in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Dit wisten meerdere bronnen ons te bevestigen. MMA Junkie wist de partij als eerste te melden.

Billy Quarantillo (MMA 14-2/UFC 2-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière in 2013 begon. Na in het regionale circuit zes van in totaal zeven partijen gewonnen te hebben deed Quarantillo mee aan het 22ste seizoen van The Ultimate Fighter. Quarantillo won zijn eliminatiegevecht, maar verloor vervolgens van de sterke Engelsman Saul Rogers. Quarantillo kreeg ook geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims van de TUF Finale waardoor hij wederom terugkeerde het regionale circuit in. In drie jaar tijd wist Quarantillo vijf van in totaal zes partijen te winnen waaronder de King of the Cage titel. Hierdoor werd hij door de UFC uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Quarantillo had het moeilijk in de eerste ronde, maar nam het gevecht vervolgens compleet over. Uiteindelijk finishte Quarantillo zijn tegenstander Kamuela Kirk vroeg in de derde ronde en kreeg hij zijn fel begeerde UFC contract. Quarantillo zou vervolgens tijdens UFC Washington in December 2019 zijn promotionele debuut maken tegen Chris Fishgold. Echter raakte Fishgold geblesseerd waarna Jacob Kilburn de tegenstander werd. In een van de meest dominante en beste debuutgevechten van 2019 versloeg Quarantillo zijn tegenstander Kilburn via Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Quarantillo zou vervolgens in April 2020 vechten tegen Gavin Tucker. Echter werd het gevecht gecanceld in verband met COVID-19. Uiteindelijk zou Quarantillo vechten in Mei 2020 tegen Spike Carlyle. In een zeer attractieve partij won Quarantillo via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Kyle Nelson (MMA 13-3/UFC 1-2) is een Canadese MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Nelson bleef ongeslagen in zijn eerste zes partijen. Na vervolgens een verlies te hebben geleden voor de TXC Legends titel wist Nelson wel de Elite 1 MMA titel te pakken. Hierna volgden onder meer overwinningen tegen voormalig TUF winnaar Jonathan Brookins en Khama Worthy. In November 2018 wist Nelson zijn tegenstander Morteza Rezaei te verslaan. Nelson pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Carlos Diego Ferreira tijdens UFC 231 in Toronto in December 2018. Na een goede eerste ronde verloor Nelson uiteindelijk via TKO in de tweede ronde. Nelson ging vervolgens omlaag naar de Featherweight divisie. Tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 nam hij het op tegen Matt Sayles. Sayles was te sterk en versloeg Nelson in de derde ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Nelson wist uiteindelijk in September 2019 eindelijk zijn eerste UFC overwinning te pakken. In Mexico City werd via TKO in de eerste ronde gewonnen van de Mexicaan Marco Polo Reyes. Nelson zou vervolgens in Juni 2020 vechten tegen Sean Woodson. Echter kreeg hij geen visum en ging de partij niet door.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »