breaking news

Billy Quarantillo treft Chris Fishgold tijdens UFC Washington

October 16th, 2019 | by Marcel Dorff
Billy Quarantillo treft Chris Fishgold tijdens UFC Washington
UFC
0

Billy Quarantillo gaat op 7 December 2019 zijn UFC debuut maken. De Amerikaan die zijn UFC contract verdiende via het programma Dana White’s Contender Series neemt het in de Featherweight divisie op tegen de Engelsman Chris Fishgold. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Capital One Arena in Washington D.C. De UFC maakte het gevecht bekend via de Washington Post.

Billy Quarantillo (MMA 12-2/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière in 2013 begon. Na in het regionale circuit zes van in totaal zeven partijen gewonnen te hebben deed Quarantillo mee aan het 22ste seizoen van The Ultimate Fighter. Quarantillo won zijn eliminatiegevecht, maar verloor vervolgens van de sterke Engelsman Saul Rogers. Quarantillo kreeg ook geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims van de TUF Finale waardoor hij wederom terugkeerde het regionale circuit in. In drie jaar tijd wist Quarantillo vijf van in totaal zes partijen te winnen waaronder de King of the Cage titel. Hierdoor werd hij door de UFC uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Quarantillo had het moeilijk in de eerste ronde, maar nam het gevecht vervolgens compleet over. Uiteindelijk finishte Quarantillo zijn tegenstander Kamuela Kirk vroeg in de derde ronde en kreeg hij zijn fel begeerde UFC contract.

Embed from Getty Images

Chris Fishgold (MMA 18-3-1/UFC 1-2-0) is een groot talent uit Liverpool. De Engelsman debuteerde in het Pro-MMA in 2010. Na in anderhalf jaar tijd een 7-0 record bij elkaar te hebben gevochten werd Fishgold gecontracteerd door de Cage Warriors organisatie. Daar wist hij drie partijen te winnen waaronder een TKO overwinning tegen de Pool Marcin Wrzosek. Vervolgens maakte Fishgold een uitstapje naar andere organisaties, waarna hij in 2016 weer terugkeerde bij Cage Warriors. In Juli 2016 pakte Fishgold de Lightweight titel door Adam Boussif via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te verslaan. Fishgold zou vervolgens met succes driemaal zijn titel verdedigen. Zijn laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende was in Oktober 2017 tegen Alexander Jabocsen. Fishgold won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Fishgold maakte in Oktober 2018 zijn UFC debuut in Moncton tegen Calvin Kattar. Kattar was te sterk en versloeg de Engelsman via KO in de eerste ronde. Fishgold kwam vervolgens in Februari 2019 alweer in actie. Tijdens UFC Praag pakte de Engelsman zijn eerste overwinning binnen de UFC. Daniel Teymur werd via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde gefinisht. Fishgold kon zijn overwinning echter geen goed vervolg geven. Ondanks een goede eerste ronde tegen Makwan Amirkhani werd in Juni 2019 tijdens UFC Stockholm in de tweede ronde verloren via Anaconda Choke Submission.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »